Články

Zamyšlení

Zásadný omyl kresťanských cirkví! - (komentáře)

Marpefi
Pro Pegu
30. 09. 2010 15:55

ahojko,

máš pokorný postoj...to je určitě správné, ale nelze souhlasit s tím, že je jedno, čemu věříš...víš, základním kritériem rozsuzování "pravd" má být Bible..k tomu jsme také v Bibli vybízeni...myslím, že semnou budeš souhlasit...

Potom, pokud někdo učí něco v přímém rozporu s Biblí, pak je to špatně...toť jen nástin myšlenky
Pegu
Autorovi i ostatním
4. 06. 2010 23:46

Vážení,prosím nepomlouvejte katolickou církev ani žádnou jinou a nevystavujte tu svou víru na odiv jako jedinou správnou.Každý,kdo upřímně věří v Boha zaslouží úctu.Je-li něco na tomto světě špatné (války,nenávist,podvody atd.) je to proto,že jako Boží děti máme svobodnou vůli.Můžeme žít dobře nebo špatně.Můžeme druhým pomáhat nebo jim ubližovat.To opravdu na žádné církvi nezáleží. A různé výklady bible?To je opravdu těžké soudit,kdo má pravdu,protože jeden si najde větu "Kdo zabije člověka,bude lidmi zabit" a obhajuje trest smrti a druhý si najde větu "Já jsem Bůh,má je pomsta" a je proti trestu smrti.A teď zkuste rozsoudit,kdo má pravdu! Obojí je podle bible!
A proč si přeji aby jste jiné církve nepomlouvali?
Jednou šel muž na pouť do Turzovky a při tom přemýšlel a tázal se v duchu boha proč je tolik církví,které spolu soupeří,proč není jen jedna.Došel k obrazu trpícího Ježíše a měl vidění,že se k němu Ježíš na obraze obrátil a řekl mu,že je proto tolik církví aby co nejvíce lidí mohlo být spaseno pro svou víru.
Věřte nebo nevěřte,ale nikoho nepomlouvejte pro jeho víru!
Já jsem katolík a přesto jsou evangelíci,pravoslavní,řeckokatolíci a jiní mými bratry a sestrami,protože věří v Boha. A je mi jedno,že to dělají jiným způsobem než já.
A že je tolik zla na světě? Ti zlí to dělají ze své svobodné vůle,kterou jim dal Bůh,je to jejich zodpovědnost,jejich hřích.Není to chyba žádné církve ani papeže ani bible.
Žijte podle desatera a nechte ostatní žít tak jak chtějí. Soudit bude Bůh!
S úctou Pegu.
Marpefi
Autorovi
3. 05. 2010 13:16

Vážený, se vší úctou - znásilňujete a przníte slova samotného Ježíše Krista! Tragickým omylem je Vaše podání spásy v článku! Co Vás opravňuje k tomu šířit takovéto bludy? Když jsem četl kousek článku, tak jsem se zaradoval, že narážíte na katolickou církev, která překroutila celou bibli, ale k mému zděšení jsem zjistil, že Vy si przníte a překrucujete základní učení samotného Boha - Ježíše Krista podle toho, jak se Vám to hodí!!! To je nepřípustné! Z čeho své závěry vyvozujete? Z toho, že fůra "pánbíčkářů" nevypadá tak, jako by patřilo k Bohu? To bych s Váma souhlasil, protože mnoho lidí má pouze vnější zbožnost.

Ale Ježíš Kristus JASNĚ A BEZ POCHYB učil a říkal (včetně jeho apoštolů), že spása je v tom, věřit v NĚJ...věřit v to, co udělal - zebral na sebe hříchy světa a byl umučen a vzkříšen! Poslouchat Jeho slova o lásce atd. je také důležité, ale bez toho prvního NENÍ SPÁSY!!! A svůj postoj si prostě nijak neobhájíte!

Pokud chcete začít polemizovat nad tím, že někdo upravil bibli atd., pak Vám doporučím !desítky! odborných historických a teologických knih, které jasně ukazují, že je bible NEPOZMĚNĚNA A BEZ ÚPRAV...(včetně ateistických historiků, kteří hojně tvrdí to samé a proto vymýšlejí různé teorie pro zázracích v evangeliích uvedené) - tedy víra v jasnou nezměněnou historicitu bible není záležitostí jen věřících, ale čím dál větší obce vědců historiků!

Pokud tedy chcete hlásat, že ke spáse není nutné víra v Ježíše Krista a Jeho oběť, nemáte pro to ANI JEDINÝ důkaz, jen planá slova! Buďto v Boha a Ježíše Krista věříte - nebo ne! Pokud ano, pak si neupravujte učení o spáse podle vlastní vůle, jak to dělá každá sekta!

Omlouvám se za hrubší tón, ale tyhle řeči a překrucování jasných faktů vidím jako nepřípustné! Rozlišujte křesťanské církve od "křesťanských" církví...pokud je budete házet do jednoho pytle, pak se nemůžete divit, že z toho dostanete negativní dojem (s čímž souhlasím).

Křesťanská církev (církev Ježíše Krista) je tvořena věřícími, kteří přijali JK do svého života jako svého spasitele a pána! Po celém světě....ne nějaké papežství, které jen mocencky překrucuje samotnou bibli! První si prosím udělejte jasno v tom, co je pravé křesťanství a co falešné učení...pak dávejte závěry.

Pokud nesouhlasíte s pojetím oběti Ježíše Krista - je to Vaše svobodné rozhodnutí, ale neučte lidi BLUDY! Bible je dostatečně historicky hodnověrná na to, aby bez pochyb bylo jasné, že ji nikdo neupravoval (viz ty knihy kde jsou bořeny protiargumenty)...z toho plyne, že učení o utrpení a oběti za naše hříchy je OD SAMOTNÉHO JEŽÍŠE...postavte se třeba na hlavu, ale nic na tom nezměníte!!

S úctou a omlouvou za útočný tón, Marpefi
lup
otázky
3. 05. 2010 13:10

Pán Šupa, na toto ste prišiel sám, alebo Vám to niekto povedal? Myslíte si, že keby náboženstvo hlásalo len žitie „podľa Slova Pravdy, v živote podľa učenia Ježiša Krista“, že by vyzeral svet inakšie? Čo podľa Vás cirkev hlása ? veď práve toto (okrem iných vecí)! Myslíte si, že potom by ľudia neboli egoisti, nehonili by sa za majetkom a pritom zabúdali na duchovné záležitosti? Neverím. Zase by sa našli ľudia, ktorí by tvrdili niečo iné.
S pozdravom LuP