Články

Zamyšlení

Pravá podstata zmiernej obety Krista! - (komentáře)

Zbyněk P
Vážená Orime,
8. 04. 2010 8:49

i když je Vaše vyjádření psáno formou ironickou a "kousavou", tak přesto to pojímám jako humor. Přeji hezký den. Zbyněk P.
orime
Zvyněk P:
7. 04. 2010 21:30

Aha :-D
No, ještě, že tu máme vás s vašimi adekvátními a hloubavými projevy :D Jinak by to tu mohl admin rovnou zabalit ;-)
Zbyněk P
Pro orime,
7. 04. 2010 19:28

vážená a milá diskutující, dovolím si zareagovat na Vámi podané připomínky:
1.) Nikoho jsem neusurpoval, nikomu nenadával, a ani nikoho neponižoval.
2.) Uvádím-li, že je někdo myšlenkama "mimo mísu", tak tím mám na mysli to, že nepředkládá své úvahy a své ryzí myšlenky týkající se tématu, ale pouze proklamuje něco, co si přečetl v nějaké knize a "recituje to" jako básničku, bez toho, aby se nad tým zamyslel.
3.) Vy sama jste se také předvedla v tom světle, že reagujete na slovíčka, ale smysl slov jakoby nevnímáte. Zeptala jste se sama sebe (resp. pídila jste po tom, proč jsem tak zareagoval, proč jsem tak odpověděl? Kdyby jste tak učinila, sama by jste dozajista došla k podobnému závěru, který jsem uvedl.
4.) Souhlasím s Vámi v tom, že někdo může žíti v jiném světě a míti jinou míru poznání i poznání jako takové. S tím vším s Vámi souhlasím a jsem za jedno. Ale, je-li tomu tak, potom jeho projev by měl býti adekvátní a hloubavý - ne napsat něco jenom proto, aby něco napsal. Rovněž i Vám přeji hezký den. Zbyněk P.
Veinza
hh
7. 04. 2010 16:04

garias od ceho mas mysleni? tim si jen vytvaris svoji realitu ale myslenim tim ze budes nad necim premyslet tim nedosahnes cile proto nepremyslej a vol co je nejlepsi je zbitecne nad necim premyslet kdyz stejne nic nevymyslis proto pisu vnimejte co se deje nejdulezitejsi je pritomnost co ted udelam ale nechci do tebe jet nejak pecky ses urcite v pohode nebutu ti brat tvoje zakony, podle me jak rika linuxos je Buh nadevse ale nemyslim si ze je to nas jakoze kral a my sme jeho otroci myslim si ze sme jako jeho pratele on nas stvoril je hrozne hodnej svobodnou vuli nam sice dal ale ma to svoje nasledky svobodny uplne nejsme ale mame tu prostor k vyvijeni proste si myslim ze Bohu jde jenom o evoluci aby sme se vyvyjeli a chapali vsechny ty pocity a emoce dava nam furt nejaky prostredky znameni vsechno co si budete prat vam splni ale ne tak ze se to pred vama obevi ale da vam k tomu prostredky a jestli je vyuzijete nebo ne to uz je na vas a to co delame v protomnosti delame uplne nahodne ale ma to sve nasledky je toho vic to jsou moje myslenky zacal sem verit pred pul rokem a to sam od sebe nikdo me k tomu nenavedl Bohu jsem furt vdecnej ze mi dal takovou moznost uvedomeni co vidim lidi okolo jsou jeste hloupi a nepotkal sem cloveka co by chapal to co ja...cuz
linuxos
garias_ovi
7. 04. 2010 15:47

Tlachani a dokazovani nemuze nikomu dokazat nic, to si musi kazdy prozkoumat sam za sebe, je-li to pravda. Nekdo zel potrebuje nakopnout, jiny postrcit aby videl a nekomu nestaci ani to a jiny na to uplne kasle.
To, ze nekdo nevidi ty vsechny souvisejici malickosti, ktere se skladaji v celek, prece neznamena, ze to tak vnimaji vsichni. Neminim nikoho obracet na viru ani tady nechci spekulovat, ja jen napsal, jak to citim ja, ze Buh je nade vsim (nad stvorenim), ze v prirodnich zakonech (ktere jsou mu podrizeny) muzeme taky poznavat tu dokonalost , ale bylo taky receno : nehazte perly svinim (mysleno obrazne , ne doslovne jak je casto treba vykladana bible)
nechci aby tady vznikla nejaka FLAME ..
orime
Zbyněk P,
7. 04. 2010 12:23

píšete:"...Vaše zcela LICHÉ, dedukce a úvahy. Bohužel, jste mimo mísu."
Nebylo sice adresováno mně, ale čistě z principu: chcete tím snad říci, že vaše SUDÉ dedukce a úvahy jsou v míse? :-) Nebo-li, kdo tvrdí něco jiného, než já, je mimo mísu? A co když dotyčný žije jiný život, než vy, má jiné zkušenosti, než vy a tím pádem i jinou míru poznání, než vy?
Hezky jste napsal:"...je třeba, aby každý z nás dodržoval určitá pravidla slušnosti vůči všem lidem (tedy to Desatero) a neupřednostňoval své myšlenky, úvahy, aj. násilím a ze sobeckého chtíče." Vezměte si to k srdci i vy sám :-)Hezký den.
Zbyněk P
Pro daiterr,
7. 04. 2010 9:54

plně s Vámi souhlasím, i když je třeba, aby každý z nás (ať už je to hledající pravdu, či poslušně kývající hlavou církevním dogmatům) dodržoval určitá pravidla slušnosti vůči všem lidem (tedy to Desatero) a neupřednostňoval své myšlenky, úvahy, aj. násilím a ze sobeckého chtíče. Přeji hezký den. Zbyněk P.
daiterr
.. minulost ..
7. 04. 2010 9:20

Ať už Bůh je, nebo není - vymyšlen byl sakra dobře.. To na jednu stranu..

Na druhou stranu - každý věří v to, v co nyní právě teď věřit potřebuje. Tak to má být.

Na třetí stranu - lidstvo, když zkoumá minulost, tak jde max. po rok "0" a najednou stop.. Dál už nic.. Maximálně tak starý zákon.. Tím zabředáváme do bludného kruhu. To, že byl Starý zákon a Nový zákon, to, že byl Ježíš - to vše je super a bezva, ale nelze pominout i další postupy do minulosti..

Starý zákon se datuje střízlivě do 1000-1200 př.n.l max.

Například ale epos "Illias" od Homéra se datuje do 800 př.n.l

Homér hovoří o "bozích".. A co myslíte? Starý zákon bere v potaz jednoho boha? No jasně, tak to bylo přeloženo z Hebrejštiny. Ovšem mylně. V původních spiscích starého zákona se mluví o "Elohim" - tedy o "Bozích.."

Starý zákon / kniha Genesis - se nejprve předávala "ústně".. Ten, kdo zná hru na tichou poštu, pak jistě ví, co to může znamenat.. Ale budiž, dejme tomu, že lidé tehdy byli v tom předávání velmi poctiví, ale i tak tam jisté odchylky od reálu budou.. Navíc ti, co později sepisovali knihu Genesis, si vše "přizpůsobovali" tak, jak "právě zákony kázaly jim.." Takže další odchylky..

Dalo by se tedy říci, že Starý i Nový zákon je sice nádherné čtení, ale asi takové, jako například "Krása nesmírná".. Tedy jde o super knihy, které skrývají archetypy pravdivých střípků, ovšem to vše obaleno velkým množstvím omáčky a prostřeno se servisem "čisté pravdy a nic než pravdy.."

Takto se lidé uváděli do nechtěných omylů..

Ovšem co takové eposy, jako Ramájána a Mahabhárata? Datují se v rozmezí 800-3000 let př.n.l a i ony "hovoří" o "stvoření"..

Ale vraťme se do minulosti - Podle Genesis byl "Adam a Eva" stvořen v "ráji" a vyhnán na "Zemi"..

Podle Ramájány a Mahabháraty "bohové" stvořili "člověka" v "podmořských laboratořích".. (ujeté co? "o)

Podle Genesis "Bůh seslal potopu" a z každého druhu "Noe zachránil po dvojici zvířat.."

Podle R. a M. "bohové zničili podmořská města a s nimi i veškerý nepovedený druhový materiál.. Vysazeno na povrchu Země bylo jen to, co považovali za předmětné. Tedy od každého druhu, co vyvinuli zdárně - po dvojici a to včetně člověka.. (Adam a Eva)

Ale toto vše, co souběžně popisují nezávisle na sobě jak Genesis, tak R. i M., je sice hezké, ale opět je nutno to brát s nadhledem a to jak Genesis, tak i R. a M..

Genesis datuje vznik "všeho" na nějakých "6000" let do minulosti (je možné ale, že jde jen o chybu v překladu)

R. a M. datují události okolo "bohů a létajících vimanů, válek mezi bohy a vysazení člověka na Zemi" v rozmezí od 50 000 let až několik milionů let do minulosti (nejvzdálenější datování patří právě "bohům a válce mezi bohy, zpustošení několika nebeských měst a tak podobně.."

Nutno ještě dodat, že když zapátráte v minulosti bez inklinování k čemukoliv a střízlivě, sami uvidíte nesrovnalosti, které nás provázejí.. Jen si vezměte například "Slovany.." Datování "Slavs" je také zajímavé. Původní "Veneti" (snad pozdější Féničané..??) měli své písemné památky ještě o něco dříve, než kdy světlo světa spatřily vůbec jak R. a M., tak i Genesis..

Indie se považuje za kolébku "Slavs", ale je zřejmé, že oni do Indie přišli..

"Slavs" také hovořili velmi zajímavým jazykem. Říkáme mu "Sanskrt.." Pokud si najdete slovník "Sanskrtu", zjistíte, kolik neuvěřitelně podobných slov má nejen čeština se Sanskrtem..

http://smit.wz.cz/zrcadlo/view.php?cisloclanku=2006100701


V "sanskrtu" byly napsány eposy jak Ramájana, tak i Mahabhárata..

"Slavs" = v překladu "otrok".. "Bohové" potřebovali hlavně otroky na práci.. "Adam a Eva" = vyšlechtěný základ dnešního člověka/otroka?

Podle R. A M. "bohové na svých vimanech přicestovali odněkud od Síria.."

Prostě když byste zapátrali pořádně do minulosti, tak podobných paralel ve všem najdete mraky. Tady nejde teď o to, co je a co není konspirace, protože v každé "kravině" je ukryto vždy zrnko pravdy, ale jde o nestranný náhled na celkovou minulost.. Zastavit se někde u roku "0" a dál to neřešit s tím, že tehdy se narodil přece Ježíš, který spasil lidstvo - tak to, myslím, není zrovna správné..

Jděte za ten rok "0" a přemýšlejte.. I tehdy existovali civilizace.. Takový Egypt se všemi stavbami začíná někdy kolem roku 4000-7000 př.n.l, ale třebas Sfinga už podle svědectví stála v té době, stejně tak, jako jisté pyramidy.. To, že si je každý faraon nechal "překopat dle svého uvážení" - je věc jiná..

Egypt ale nebyla nejzažší "bašta civilizace.." Co Atlantida, nebo Lemurie? Že by jen fikce? Dnešní objevy a indicie naznačují, že až takové fikce to nejsou.. (třebas struktury nalezené v moři 300 mil jižně od Okinawy..) a tak dále.

A co bylo před Atlantis a "Mu"? Že by jen temno a prázdno? Nebo další civilizace, o kterých se nyní horko těžko dozvídáme, protože vše setřel nejen čas?

Kdo chce věřit v Boha, věř.. Kdo chce věřit v Ježíše, spasitele, věř.. A kdo chce hledat, co za tím vším doopravdy vězí, hledej.. Každému přesně to, co potřebuje ke svému vývoji.

To, co popisuji výše, jsou jen pouhé střípky. Pátrejte, bádejte, poznávejte - chcete-li a máte-li vůbec odvahu.. Pokud ale máte pocit, že byste ztratili rovnováhu, pak vám není souzeno se tím zabývat a v tom případě jděte takovou cestou, jakou potřebujete. Ovšem tak, jako jsou lidé různí s různými názory, tak je potřeba respektovat názory každého jednotlivce.

Nějaké "pravé a jediné pravdy" neexistují a ta "pravá a jediná pravda", kterou dotyčný cítí, je jen dosažení určitého poznání a možnost jít opět další cestou za dalším poznáním. Na to pamatuj každý, kdo zde píšeš své názory.. "o)
garias
odpoved ma detail
7. 04. 2010 0:29

///priroda jen vykonava Bozi Vuli/// toto pokladám za prejav čírej bujnej fantázie. Nemáš dôkaz, ale píšeš sem takéto vety. Prečo? Aký máš dôvod si toto myslieť? Ja môžem prehlásiť, že Boh neexistuje, že vesmír riadia iba zákony ktoré vytvorili sami energetické častice a hotovo a nikto, rozhodne nie veriaci, mi toto nemôže vvrátiť. Veta Boh toto a hento, je vyslovná špekulácia, ktorá mi jednak nepomôže v živote a jednak ma zavádza na nesprávnu cestu pochopenia sveta okolo mna. A čo sa týka vienza a jeho poznámky ///proste vnimat co se deje a nepremyslet o tom///, tak ty kľudne rob toto aj nadalej, iba vnímaj a nepremýšľaj. Bud ako malé zvieratko, ktoré denno denne bude trhať bobulky apapať celé dni..my budeme rozmýšľať a zasejeme semeno aby sme nemuseli behať po lese za všetkými bobulkami. Kľudne, nech sa páči, nerozmýšľaj, iba vnímaj a donekonečna zbieraj bobuľky, čo ti zaberie nudne celý život - pardon za blbý príklad :D
orime
linuxos:
5. 04. 2010 19:22

pošli - díky :-) orime@seznam.cz
linuxos
..garias
5. 04. 2010 11:19

zijeme v dobe, kdy uz kazdy muze vedet jak to tady asi funguje (neznalost neomlouva.. tak nejak to prece plati i pro pozemske zakony vymyslene lidmi) a věda to muze jen potvrzovat, ikdyz lide mnoho z toho nechapou, vse ma svuj řád, tak i priroda je podrizena jedine Bohu (priroda si opravdu nestvorila Boha..ani clovek) a jeho zakony taky splnuje , ne jako clovek, ktery se vyřadil, tim že zacal skodit vsemu (takze zlo tady nemuselo vubec byt, kdyby se clovek nepostavil proti Bohu) takze co clovek zaseje to bezpodminecne sklidi.. je to tak i v prirode, nehraje roli, ze tomu clovek nerozumi, nebo to nechce slyset, takze neplati : ve zdravem tele zdravy duch ale zdravy duch ve zdravem tele (duch je ten kdo urcuje svuj osud ne telo), priroda neridi lidske osudy, ale lide sami (diky svobodne vuli), priroda jen vykonava Bozi Vuli, zakony Boha a dava cloveku jen co si zasluhuje a mozna si myslite , ze Buh ma svou cast viny na lidskem selhani.. ne neni tomu tak, to uz dokazuje Jezis tim, ze prinesl sve poselstvi Lasky a Dobra a vysvetlil tim ze clovek sam se z toho musi vyhrabat.. asi je tezke to vysvetlit a nehodlam nikoho presvedcovat, pokud mate zajem , poslu vam na mail informace od koho jsem cerpal a opravdu s tim souhlasim, coz se mi vlastne kazdodenne potvrzuje
Veinza
hh
5. 04. 2010 11:11

tomu nechci verit priroda teda vytvorila i vesmir a slunce jo?:) je pravda ze nase tela jsou energie vsechno je nergie vsechno jsou molekuli co furt vybruji a mikroskopicky vypadaji jako planety ktere obyhaji okolo slunce, a kdyby byl nejakej mikroskopickej pamacek vedle vas tak vas vidi jako my vidime v noci oblohu s hvezdama. Vsichni sme jedno telo s bohem, Buh nam nedal uplnou svobodu jen misto kde se muzem vyvyjet a vsechno co se stalo mel urcite v planu dyt uplne vsude je dokonalost musi mit dokonali plan zabivat se minulosti neni dobry nemeli by ste premyslet moc o vecech jenom proste vnimat co se deje a nepremyslet o tom, pak by ste kdyz zavrete oci meli videt male bile svetelko nebo zezacatku jenom problesknuti. To svetelko ste vy ta dusicka cim vic ji budete vnimat tim vic budete bliz k bohu a az se tam dostanete uz se nebudete na nic ptat nebudete hledat zadnou pravdu protoze ji uz budete vedet a uz nebude nikdy vice smutni. Ale nemusite mi verit:)
garias
Myslím si,
5. 04. 2010 8:27

že celé naše telo je tvorené z nejakých častíc, z nejakej energie či energií. Čo je to vôbec energia neviem. Ale viem jedno, že ak sa poruší systém, ktorý tieto častice ovláda, telo umrie a človeku niet pomoci. A môže byť pri tom aj Boh, nezávisle na jeho moci, všmemohúcnosti - človek tak či onak umrie. Je to tým, že nie Boh určil život a smrť, alr je tým tvorcom príroda. Príroda, ktorá dala možnosť žiť človeku, umožnila mu premýšľať, vymýšľať a tým umožnila aj Bohu vzniknúť. Nie Boh vytvoril prírodu, ale príroda Boha!!!
garias
nebojujme proti sebe.
5. 04. 2010 8:25

Pokúsim sa vysvetliť ako to vidím ja linuxos. Možno vás prekvapím, ale býval som veriacim aj ja a preto VIEM VEĽMI DOBRE čo máte na mysli pod pojmom Boh. Ja som ho bral ako nie celkom ako osobu, ale skôr ako nejaký systém. Súhlasím stýmto no iba s podmienkou, že systém nemiluje dobro :D. Príroda nepozná pojmy ako dobro a zlo. Ak budete mať rakovinu a bude šanca, že máte umrieť, nebude príroda váhať ani sekundu. Nie preto, že by bola zlá, ale preto, že sa musia dodržať jej zákony. Povedzme si to na rovinu: NEVIEME! Skutočne nemáme potuchy ako fugnuje presne tento svet. Rozdiel je iba v tom, ako a kto znás proti tomuto bojuje. Sú ľudia, ktorí toto nepoznanie vrhnú na Boha a hotovo, viac ich nezaujíma. A sú ľudia , ktorí sa tak ľahko nevzdávajú a študujú, hľadajú, skúmajú. Ešte za čias Keď bola chrípka veľmi nebezpečná a neboli antibiotiká sa ľudia za chorích modlili. V dnešen dobe, kto zvás sa modlí za svoje uzdravenie? To že idete ku lekárovi je pre MŇA dôkazom, že nie ste až takí naivní čo sa týka Boha.
Věra
k článku
4. 04. 2010 22:48

Souhlasím s Vámi pane Šupa ale je třeba pochopit jak vy říkáte tu vraždu na kříži.Myslíte si, že bůh všemohoucí je tak hloupí, že nevěděl dopředu jak jeho syn zemře? Málokdo chápe, že kříž, který každý nosíme na zádech jsou naše všední starosti a ukřižování je vlastně zničení našeho ega to znamená fyzického těla a psychického neboli astrálního těla. A do řech dnů v sobě vstoupil do nového těla duševního, které má tu vlastnost, že může procházet různými časoprostory a být i viděn.Duševní svět, kam odešel, spíše vyzářil je nad naším světem o dva světy výše. Tento svět je k nám nanejvýš milosrdný a tudíž i Kristovství, které se v něm zrodilo.Kristus nám předvedl absolutní pravdu sám na sobě i svou smrtí, která vlastně smrtí nebyla, jen přechodem jinam.
Zbyněk P
Pro linuxos-a,
4. 04. 2010 12:43

Vážený(-á), nebudu Vám bráti Vašeho boha a ani Vaše, zcela LICHÉ, dedukce a úvahy. Bohužel, jste mimo mísu...... Přeji hezký den. Zbyněk P.
linuxos
pro garias
3. 04. 2010 23:32

takze zivot je jedna velka nahoda? (jestlize neexistuje Buh) Jakto ze ma clovek city..ty taky nejdou poznat a dokazat pristrojema (vedecky) a myslenky, sny , co kdyby vam nekdo tvrdil ze sny neexistuji, taky to nejde dokazat.... to ze je (existuje) Buh proste muzete vedet "srdcem" a nikoho nemam chut presvedcovat, to musi kazdy vyskoumat pro sebe
nobrain
asda
3. 04. 2010 20:41

poprosil by som gariasa aby mi dal linky na tych podobnych jezisov s 12 apostalama atd . dik . ja som zas cital ze to boli fejky :D ano viem je to aj v zeitgeiste ale ze aj ten film je fake .
garias
:D
3. 04. 2010 18:07

ak nemusíme o tom premýšľam, o čom je tu teda reč? :D Ukončime ju...žiadny problém :D Už ani slovo o Bohu :D
Veinza
hh
3. 04. 2010 15:58

Buh nam dava furt prostredky aby sme ho poznali ja neiwm vy si predstavujete Boha jako nejaky chlapa co zije v nebi ale Buh je vsude pritomen furt ho vidime je v nas je ve vsem my sme snim spojeny vsichni sme jedno telo vsichni sme propojeni buh je v nasem mysleni a seznamit se snim dosahnem tim ze nebudem premyslet ale budem proste zit vnimat okoli nimat co se delej ne ze o tom budem premyslet
garias
vždy bude vymyslený
3. 04. 2010 14:51

a je jedno ak oveľmi veríte, alebo ako veľmi sa vám veriť PÁČI. Nič to nezmení na tom, že viera ostane diskutabilnou nie preto, že Boh "nieje všemohúci" (keby existoval a bol, dovolil by všetkým aby ho poznali), ale preto že viera bola takouto nejasnou urobená úmyselne - a vtom je jej zlo.
garias
pri všetkej úcte
3. 04. 2010 14:49

táto stránka už nadobro stráca svoju logiku. /// Je načase, aby sme sa v tejto vážnej veci už raz pokúsili uvažovať jasne a neovplyvnene!/// Asi najviac ma pobavila práve táto veta autora, ktorá sama seba posúva na úroveň neomylnej pravdy :DD. Dávam všetkým na domácu úlohu nájsť muža, mudrca, ktorý žil, umrel a vôbec bol takmer takým istým ako Ježiš. Tak isto vstúpil v 12tich do "kláštora" tak isto v 30tke začal putovať po "svete" a učiť ľudí. Tak isto bol zavraždený a tak isto v 33toch umrel. Taktiež mal 12 učencov a taktiež zažíval takmer všetko to čo Ježiš. Vždy ma pobaví ako sa ľuudia hrajú na chytrích bez toho, aby mali dostatok informácií. Na záver by som dal otázku pre práve týchto mudrlantov: "A čo ľudia pre Ježišom?, Aj oni mali nejaké učenie od Boha? Aj oni mali nejakú bibliu?". Zbytočné reči dámy a páni. Boh bol je a vždy bude vymyslený :)
linuxos
zdenek p:
2. 04. 2010 21:28

Protoze doba (lidstvo) k tomu dozralo, Jezis svym pusobenim oslaboval temno (ktere je vsude i v cirkvich) a temno se snazilo udrzet moc jakoukoli cestou .
Pripada mi, ze to zbytecne pitvate proc ve 33 a ne v 50 letech (proc myslite ze Topolanek zrovna ted opousti predsednicke kreslo a ne az za 10let?) mimojine , kdyby clovek zil podle Jezisova slova (duchovnich zakonu, v harmonii s prirodou, snazil se o vnitrni cistotu nebo jak to mam nazvat) nemusi se stydet za zadne ciny ani z detstvi ani z puberty .. (v detstvi muzou za spatne ciny deti taky svou vychovou rodice)
Zbyněk P
Vážený pane Šupa,
2. 04. 2010 20:13

je pěkné jak to téma uvádíte, a co uvádíte. Čtese to pěkně. Souhlasím s Vámi v tom, že ukřižování (tedy vražda) jest po-činem, který by se neměl odpouštět. Je pěkné i to, jak Vy, tak i jiní autoři (vč. Bible) uvádějí a rozepisují, co nám tento akt přinesl a jaké jsou důsledky a dopady z tohoto činu.
Mě by spíše zajímal ten fakt, PROČ se Ježíši stala tato
"křivda" ve věku jeho 33 let. Proč ne v jeho 28 letech či v jeho 50 letech - třeba. Bohužel, s každým, s kým jsem se o tom bavil, mi nebyl schopen konkrétně odpovědět. Nabyl jsem proto přesvědčení a dojem ten, že to asi není tak, jak se to stále dokola "vtlouká" lidem do hlavy, ale že to "ukřižování" představuje zcela něco jiného (i ten Ježíš). Maličko poodhalím: Co když to "ukřižování" je přerod mládence do stavu vyspělého a vyzrálého muže? Pokud vím, tak každý z nás, více méně, svým způsobem "usmrtí" své dětství a dospívání, a také se svým způsobem za tato svá vývojová stádia tak trochu stydí, tedy za to, co činil v dětství a v pubertě....... Přeji hezký den. Zbyněk P.
orime
k článku:
2. 04. 2010 8:53

Ano, to je přesně to, co se tady stále dokola pokouším vysvětlit Marpefimu a Igorovi :-)
Teorieticky dobré, pane Šupa, jen ta praxe jestli nepokulhává...