Články

Zamyšlení

Jsme lidští roboti?! - (komentáře)

Zbyněk P
Na zamyšlení
11. 12. 2009 13:43

Při čtení dřívějších vstupů cítím, že to jsou opravdu poctivé úvahy, kterých si vážím. Ale neubráním se jedné, poněkud okrajové, otázce. A co když i ti, kteří přemýšlí jsou "roboty nové generace" ? Co když mají již zakódováno, že mohou (resp. že musí) o tom přemýšlet, ale přesto že musí poslouchat "svého pána", tedy toho, kdo má potřebu manipulovat? Popravdě řečeno, jsme vůbec schopni si uvědomit, či rozpoznat, kdy jsme a kdy nejsme manipulováni? To, že něco poznáme, tedy že si uvědomíme u mála případů, že jsme manipulováni, ještě neznamená, že nejsme či jsme manipulováni v jiných oblastech. Je třeba si uvědomit a připustit, že i sami manipulátoři se ve svých akcích zdokonalují a jejich působení je tudíž mnohdy skoro až dokonalé, až tak jemné a nenápadné, že si to nejsme mnohdy ani schopni uvědomovat. V každém případě, přeji všem hodně síly i štěstí na to, aby měli možnost přijít na tu manipulaci a ubránit se jí. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Grush
Hezky
10. 12. 2009 22:12

řečeno.
orime
re
10. 12. 2009 19:32

Rozumím. Ale už to, že si tohle někdo uvědomuje znamená, že není tak docela robot :-) Většina lidí nad tím ani neuvažuje.
Cestovatel
re
10. 12. 2009 14:46

Samozřejmě, že nejde jen o to, když nesledujeme reklamy v TV a nečteme bulvár, že nás nic neovlivňuje. Jde o zažité programy naší mysli, kterých se držíme nevědomky a opakujeme je pořád dokola, i když nám v konečném důsledku ubližují.
orime
re:
8. 12. 2009 18:09

Jak kdo.