Články

Záhady a tajemno

Konec upírů v Čechách? - (komentáře)

Steigerwp
Pro Lykantropa.
19. 10. 2009 20:41

Velice zajímavý a sofistikovaný článek. Tato teorie by byla vhodným tématem pro dizertační práci.
PS : pro Lykantropa; plně souhlasím se Zbyňkem a navíc doporučuji Lykantropovi soustředit se pro začátek na studium pravidel českého pravopisu a větné stavby. (aby se mu ty odnoše nepřemnošily)
lykantrop
Oh
6. 09. 2009 22:41

Pane Zbyňku, obdivuji váš talent na odhad vzdálené a cizí osobnosti!!! *potichu se směje v zákoutí*
vojak85
pro orime
16. 08. 2009 17:07

upíři nezabíjejí pro maso, ale krev. Tak si nepleť téma. Divím se, že to správci nesmázli.
Zbyněk P
Pro Lykantrop-a
5. 08. 2009 12:19

Milý Lykantrope, dovolím si Vám předložit pár úvah a názorů: A) Nelíbí se Vám, že pokaždé přeji hezký den. Měl by jste snad náladu, čas a chuť přemýšlet o věcech vyšších, kdyby jste neměl pro sebe příjemný den? Asi těžko. Dozajista by jste přemýšlel o tom, jak se dostat "z hnoje", ve kterém by jste se právě nacházel. I základní životní potřeby by Vás tlačily k tomu, aby jste se zcela vykašlal na nějaké přemýšlení o vyšším bytí. B) Aniž si to uvědomujete,nebo si to nedokážete či nechcete připustit, tak lidstvo potřebuje svůj řád, svou duchovně-morální berličku, o kterou se chce opírat. I VY SÁM POTOM PRAHNETE!! Ale vzhledem k tomu, že jste se "zatím" nenašel, proto jste v pozici, kdy vše odmítáte, všemu dáváte záporné znaménko (tedy zápornou energii) a hnusí se Vám vše to, kde jen podvědomě cítíte řád. Bohužel, člověk (resp. dav) si vymyslel pojem "domokracie" a plete si "pojem" s "průjmem", neboť jím vytvořena tzv. "demokracie" je jen štítem a omluvou toho, aby mohl brát, krást, vraždit a zabíjet,atd.. aby ho nemohl nikdo vinit z jeho sobeckosti a zlovůle. Jak dříve bylo: "Ve jménu Boha!", tak nyní se používá: "Ve jménu demokracie!" Ano, převážná a drtivá většina z onoho davu se vehementně odvolává a domáhá svých práv, ale zcela vymazala ze svých hlav to, že také mají své POVINNOSTI !! Bohužel, tak jako Vy. C) Pozastavujete se nad tím, že Vám Bůh odpouští. Je zde pár věcí, ke kterým jste skrze svou negativitu, asi nedošel. První z nich je : nečiňte tudíž porušování onoho desatera, aby jste se pak nemusel zpovídat a modlit, a následně se pak nad tím pozastavovat. Druhá je ta, že když se modlíte a přejete si odpuštění, tak to odpuštění Vám nedává žádný církevník, ale Vy sám, tedy Bůh ve Vašem těle. A je jasné, že Váš Bůh Vám svým způsobem musí odpustit!! Vždyť by byl sám proti sobě, nebo-li trestal by sám sebe !!! A na závěr : Milý Lykantrop-e, udělejte proboha něco pro svou záchranu, neb jste pěkně "nasraný" na celý svět! A začněte nejdříve u sebe!! Pak se následně bude vše měnit dle Vašich obrazů, které máte v hlavě a tudíž v mysli. Přeji Vám i ostatním krásný den. Zbyněk P.
lykantrop
Pro zbyňka
5. 08. 2009 10:22

Nepřejte prosím pořád pěkný den... to je hnus ;) Zabýváte pouze psychickým vampyrismem. Ale existuje několik odnoší a mezi jedny z nich jest i sání krve. Všechno je to jen o sání, někdo saje energii, někdo krev, protože krev je taky energie. Církev je největší omyl lidstva. Odpustky za peníze, nikdy... Kolikrát se sám sebe ptám, proč mi bůh vždycky u zpovědi odpustí, když poruším jeho desatero přikázání? Hřích sem hřích tam, stačí jen DOMINUS SANCTY a pokřižovat se mno a hřích je smazanej...
garias
čo sa týka upírov
31. 07. 2009 21:07

pri mojom samoštúdiu druhej svetovej vojny som sa stretol s jednou z najsmutnejších častí tejto hrôzostrašnej vojny. Týka sa to obliehania Leningradu, kde doslova dochádzalo ku kanibalizmu. Toto mesto bolo cez tri roky v obkľúčení nacistických jednotiek. Malé zásoby prechádzali na saniach či inými provyzórnymi dopravnými prostriedkami po zamrznotom jazere ale väčšina času boli Leningradčania vystavení skutočnej skúške psychickej odolnosti, o ktorej (dovolím si tvrdiť) sa nesnívalo ani Ježišovi Kristovi na kríži. Rôzne choroby, žiadne jedlo, voda studená, špinavá, a ktomu ešte denné ostrelovanie nemeckým delostrelectvom, nálety, ktoré nemali konca kraja. Dokonca som sa dočítal o výkalovom bombardovaní istých častí mesta (ktomu ale nemám dôveryhodné fakty). Výkalové bombardovanie sa používalo v stredoveku pri obliehaní hradov či pevností. Do katapultov sa nabrali rôzne výkali a moč od vojakov. To sa potom vystrelovalo za hradby nepriateľa, preto, aby dochádzalo medzi nepraiteľmi k hnusným a veľmi nepríjemným ochoreniam a nákazám. Výpovede ľudí, ktorí prežili Leningrad sú hrôzostršné a až neskutočne brutálne. Zpočiatku dochádzalo ku jedeniu zvierat, ako mačiek, psov, občas rýb keď sa podarilo..., koní. No neskôr dochádzalo ku jedeniu vlastných detí, aby mal rodič síl sa postarať o zbytok rodiny. Kdesi už ani neviem presne som sa dočítal, že upírstvo vzniklo práve za takýchto podmienok a že sa doslova jednalo o nútené jedenie a pitie ľudských ostatkov. V Leningrade sa miestami zabíjalo aby bolo "jedlo". Telo potrebuje žiť, to nikto nemôže vyvrátiť. Taktiež ani to, že dokáže zájsť do krajných situácií, ak je ktomu dohnané. Myslím, že toto dokážeme pochopiť, ak to iba zažijeme na vlastnej koži. Nikomu to však samozrejme neprajem. Upír, ako taký, je skutočný, ak berieme do úvahy fakt, že nejaký človek pil druhému človeku krv. Skutočne sa to stávalo, no či to bol nejaký rituál, o tom pochybujem dovtedy, pokým je reč o aspoň trochu normálnom človeku.
nobrain
zo zbynek
31. 07. 2009 17:57

zbynku je to poklona a nie je to len z tohoto vstupu skratka taky "vyzrety" clovek copovie svoj nazor a nejde sa hadat do nemoty
orime
Zbyněk:
31. 07. 2009 11:07

souhlasit nemusíte a klidně i s deseti vykřičníky :-D ale realita je zkrátka taková, ať souhlasíte, nebo ne. A je to hodně smutná a tragická realita: http://www.goveg.cz/otevrioci/download.jsp?videoId=-2192998021606614978
Zbyněk P
Pro Orime
31. 07. 2009 10:18

Nemohu s Vámi vůbec souhlasit !!! Neboť, podle Vás, by všechny šelmy, netopýři, bodavý hmyz, aj. byly upíry !!! A to je přeci prachobyčejný nesmysl a blábol. Pojem "upír" si vymyslel jenom člověk a to z popudu strachu o sebe, strachu o své bytí, strachu o své tělo, či strachu o své "Já". Touto myšlenkou myslím jak na dobu současnou, tak i na dobu dřívější. Vězte, že vše se dá obrátit proti člověku i ty naše předsudky. To dnes můžete nádherně pozorovat. Přeji hezký den. Zbyněk.P.
orime
upír
31. 07. 2009 10:00

je každý, kdo konzumuje krev. Jestli z lidského zvířete, nebo jiného už není podstatné.
Zbyněk P
Pro nobrain
31. 07. 2009 9:56

A tak nevím, mám býti potěšen z určité "poklony", nebo býti zapšchlý z ironické poznámky ? A dále, je to reakce na můj vstup v této kapitole, nebo se to graduje i z dřívějších vstupů ? A jak je uváděno v jedné krásné české pohádce :"Tak a teď je každá rada drahá !" Přeji hezký den. Zbyněk P.
nobrain
dgf
30. 07. 2009 23:47

lubia sa mi nazori Zbynka Pé uvital by som od neho neaky dobry clakon ...
Zbyněk P
Diskutující
30. 07. 2009 19:53

V dnešní době je přehršle upírů, a jsou přitom pokřtěni, či pohřbeni v klasickém, společensky nerozlišeném, hřbitově. Hovořím-li dnes o upírech, tak mám na mysli lidi, kteří odsávají naši osobní tělesnou energii. Všimněte si, že Vás někdy po odchodu člověka, se kterým jste mluvil-a, přepadne najednou taková slabost či únava, že sotva stojíte na nohách a musíte jít si sednout (například). To je právě ON - moderní upír. A takových moderních upírů, kteří se specializují na odsávání z různých části těla je hodně. V dřívější době, se lidé báli, byli nevzdělanými, a proto, když uviděli někoho, kdo se "JINÝM" oproti "normálu", tak ho potom nazvali ďáblem či upírem. Rovněž i touha po majetku toho druhého byla příčinou, proč byli někteří nazývání ďáblem či upírem. A co církev ? Ta to "jenom" vítala - vždyť i ona se podílela na tom "přerozdělování" majetku. A co na závěr ? Pouze jedna myšlenka : Upíři, kteří by sáli krev, neexistovali a neexistují. Jsou sice velice vzácné vyjímky, kdy normální člověk zblbne a v důsledku toho pije krev. Tato forma všek nemá nic společného s předsudky o upírech, a ani s upíry samotnými. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Alef
jj
30. 07. 2009 18:21

A pokud přihlédneme k faktu, že v dávných i nedávných dobách bylo mnoho lidí pohřbeno zaživa a jejich ostatky později nalezeny v roztodivných polohách nemusí se opravdu jednat zrovna o hroby upírů. I v dnešní době se občas "trhají" již vystavené úmrtní listy...