Články

Zajímavosti

Gloomy Sunday - (komentáře)

Andre
Nevěřím
10. 08. 2009 12:07

Moc hezká písnička. Nevěřím, že by jenom po jejím poslechu mohl někdo spáchat sebevraždu. ......kam jsem si jen mohl založit ten revolver.....
windmill74
celkom fajn
2. 08. 2009 14:06

Táto pesnička na mňa možno pôsobí melancholicky, ale keď som smutná veľmi mi pomáha. Mám rada pesničky tohto typu, tvoria väčšinu mojich obľúbených, napriek tomu som ešte nikdy nepomyslela na samovraždu. Na druhej strane, inak to môže pôsobiť na človeka ako som ja, čo nemá nejak extra problémy a inak na ľudí, ktorí sú opustení, na dne a nevidia žiadne východisko z ich situácie. Gloomy Sunday som už počula vo viacerých verziách od viacerých spevákov, no myslím, že najkrajšie znie v podaní Sarah McLachlan. Prajem vám pekný deň.
Zbyněk P
Pro Duussaa
30. 07. 2009 17:22

Vyjádřím se za sebe, neboť nejsem kompetentní mluvit za jiné. Ano, ta píseň má svou poezii, kouzlo, tajemný šarm i sílu. Je ale třeba si jasně uvědomit, že všechna přídavná jména u této písně (jako např.: strašidelná, depresivní, nostalgická, aj.), jsou tvořeny jenom a jenom posluchači samotnými, kteří, když ji poslouchali či poslouchají, něco při ní prožívali, a to v takových psychických dimensích - plochách, ve kterých se právě ti posluchači nacházeli. Nebo-li: byl-li někdo labilním, těžko ho tato píseň povzbudila do dalšího života. A naopak: byl-li někdo v obětí krásné ženy, mohl se jeho prožitek umocnit. Co tím vším chci sakra říci ? Jen to, že tato píseň (jakož i každá jiná) neubližuje lidem - to jen lidé-posluchači ji v sobě přetváří do obrazu svého, do svých osobních rovin a vln, které následně mají moc působit na člověka samotného, a to i s různými či hrůznými dopady. Přeji hezký den. Zbyněk P.
Duussaa
..
30. 07. 2009 11:16

Ale nerikejte ze tahle pisen nema svoje kouzlo ... nerikam ze na me pusobila depresive ... ale ma svuj tajemny nadech. Ja se o ni doslechl uz asi pred 3 lety ... a to jsem ji poslouchal kazdy den.Ne ze bych u ni smutnil .. ale proste se mi zapsala do srdce ;)
Ivet
...
29. 07. 2009 19:26

Ta původní skladba bez textu je nádherná, nic depresivního: http://www.youtube.com/watch?v=8Kkxbw3s2pM&feature=related
Jarda
re:mikra0j
29. 07. 2009 11:04

lidé jsou tak snadno ovlivnitelní... http://www.youtube.com/watch?v=2KrRzCSVmjY&feature=channel_page tohle je důkaz ;-)
mikra0j
zvláštní
28. 07. 2009 22:05

nostalgická melodie. Myslíte, že může ovlivnit člověka našeho století?
Zbyněk P
Vážení
28. 07. 2009 12:11

proč tuto píseň považovat za smutnou....? To se smutkem nemá nic do činění. To, že je skladba psaná v celých tónech a v molové stupnici, ještě neznamená, že píseň má býti smutná. I to povídání kolem ní, co všechno tato píseň způsobila, je dílem toho, kdo má zájem, aby se z ní stala "zajímavá a zničujicí" skladba. Vždy záleží jen a jen na nás samotných, jak budeme reagovat na určitý podnět. A jak se v článku uvádí, že si život vzalo 200 lidí, kteří byli labilními a chtěli se stejně zasebevraždit, potom to nemá s písní nic do činění. Ti lidé hledali a hlavně čakali na nějaký impuls (a ten mohl býti jakýkoliv), aby mohli svoji labilní existenci ukončit. Myslíte si, že si vzal život někdo, kdo byl duševně vyrovnaný a stál pevně na svých nohách ???? Já tedy ne. Přeji hezký den. Zbyněk P.
flame666x
pohodová pesnička,
28. 07. 2009 0:00

taká na zahmlené nedeľné popoludnie. Na druhej strane poznám aj oveľa depresívnejšie skladby.
objavovatel
nic moc...
26. 07. 2009 23:39

Uz som pocul omnoho smutnejsie. Niektore od Nightwish su pekne a zaroven smutne.