Články

Vize budoucnosti

Další velká potopa? - (komentáře)

lup
budúcnosť ukáže
18. 05. 2009 22:11

Asi aj v tejto oblasti platí to, čo o právnikoch – parafráza : dvaja vedci majú na tú istú vec tri názory. Myslím si, že s katastrofou Atlantídy to nesúvisí. Jednak dodnes nie je isté či vôbec existovala. Ak áno, tak kde? A opis jej zániku môže nasvedčovať aj iným katastrofám. Ale to je odbočenie od témy.
Morld
:-)
18. 05. 2009 14:45

jak si rekl vsechno jsou jen domenky. ja mel zase tu cest s vedeckým pojednáním na tohle tema,které predkládalo dukazy o tom ze je to sice cyklus pomalý ovšem ve svém zlomu se vse semele v nekolika malo dnech.tedy ze zpocatku se poly vychylují nepatrně pak vsak prichází zlomovej bod kdy se prehoupnou behem nekolika hodiny mozná dnů.takto rychlý pohyb by byl katastrofický no a vzpomen me! atlantida se taky nepotapěla stovky let:-) potopila se ze dne na den ,ale co ukaze cas jak se to vymrví.ono ne vzdy to musí byt stejné rozhodně má na to vliv nespočitatelný počet faktoru.
lup
Áno, Morld
16. 05. 2009 21:32

súhlasím s tebou, treba ľudí informovať, ale nie strašiť apokalyptickými predpoveďami. V článku sú niektoré nepresnosti, ale k tomu sa nemienim vyjadrovať. Keď niekto napíše takýto článok, treba uviesť aj informáciu o časových súvislostiach z hľadiska ľudského veku. Napr. o zmene polarity zemského magnetizmu som mal možnosť čítať odborné články. Zmena sa uskutočnila už mnohokrát. Dodnes nie je zistená jednoznačná príčina, existujú len nedokázané teórie. A nikto nevie povedať, aké zmeny na povrchu sa uskutočnia v procese prepólovania – zvýšená sopečná a (alebo) tektonická činnosť, zmeny klímy alebo chemického zloženia atmosféry v súvislosti zo sopečnou činnosťou,... To sú všetko iba dohady. Ale to najdôležitejšie - prepólovanie sa neuskutoční zo dňa na deň, ani v priebehu roka. Tento proces trvá stáročia – a to som chcel mojím príspevkom zdôrazniť.
Morld
:-)
16. 05. 2009 8:22

ono je rozdíl strašit a informovat.tvuj nazor mají bouzel vladcové.raci nás nechají nevedomky zít s casovou bonbou nez ,aby vyvolali paniku:_( članek je skvělej.a myslím že dukazy pro něj není třeba vyjmenovávat kazdý má oči na to ,aby se podíval na to co se děje.i Pan Klaus je má načeš zato nesedí do davu.do davu věřící novodobé modle jmenem televize.
lup
Prosím vás,
15. 05. 2009 12:49

už prestaňte strašiť ľudí. Tieto procesy sú rýchle z geologického hľadiska. Z ľudského sú tak pomalé, že ani pravnúčatá dnešných novorodencov sa toho s najväčšou pravdepodobnosťou nedožijú.