Články

Zamyšlení

Život na planéte Zem - (komentáře)

garias
otázka "z hora?" je
19. 04. 2009 9:08

diskutabilná. Ak máme na my sli Boha, tak sa žiadnej pomoci asi nedočkáme. A čo sa týka nejakých mimozemšťanov, neustále mám na mysli nasledovný príbeh starého kapitána, ktorý sa ako jediný človek nachádzal na palube lode, kde všetci ľudia záhadne zmizli - tzv. záhada zmiznutých posádok. Tento kapitán stále bľabotal niečo ako "chápem, že to robia, ale neschvaľujem im to. Hrajú sa s nami, pozerajú sa na naše trápenie a zabávajú sa na tom." Kapitán so po nájdený, asi 2 hodiny, zabil - nárazom hlavy o stenu. Je možné, že je tu nejaká mimozemská civilizácia, ktorá skutočne hrá obrovskú hru s nami a ktorej súčasťou je aj stav, v akom sa práve nachádzame. Človek sa svojim správaním poriadne odlišuje od ostatných zvierat a samotné myšlienky ako vznikajú a vytvárajú sa je divné. V jednu chvíľu myslíte na niečo a o chvíľu vám niečo napadne, čo kľudne môžem popísať ako nie zásluhou vášho mozgu, nejaké riadenie? Alebo lepšie povedané - inštinkt myslenia živého tvora? Myslím si, že tieto isté vlády, o ktorých sa bavíme, vedia, že je tu niekto ďalší z vesmíru, ale opäť pre svoje ciele na to neupozorňujú verejnosti. Možno preto, že sa ich boja. Boja sa týchto návštevníkov z kozmu, pretože sú asi jediní, kto im môže tú ich moc veľmi rýchlo zobrať. Rozhodne tu ale NIEKTO JE...
Morld
:-)
18. 04. 2009 20:22

polozme si spíše otázku co když nám někdo shora chce ublížit?
garias
tu nebola prosím reč
16. 04. 2009 23:00

o tom, že by niekto čakal pomoc zhora, pretože by na ňu čakal asi takých 200 rokov. Po tých 200 rokoch by mu došlo, že sa tej pomoci nedočká :D. Je to ale asi najpravdepodobnejšie riešenie problému našej planéty. A to svedčí o tom, že sme zatiaľ neschpný niečo zmeniť ku lepšiemu.
dalila
z hora
16. 04. 2009 19:33

ak nam ma prist pomoct niekto zhora,tak to sme vo vyvoji v plienkach,dakujem pekne ked si ludstvo nevie pomoct samo a niekto to ma vyriesit za nas,apropo,vsimli ste si tuto materialnu krizu? ako ludia stracaju zamestnanie vdaka ktoremu si vybrali celozivotne pozicky na dom kt.stratia lebo pozicku nevedia splacat? ako vdaka krize nas maju zas v hrsti a po krize budeme radi ze mozme zas hodiny pracovat a za tazko nasetrene peniaze raz za rok niekde vycestovat na dovolenku aby sme vladali dalej pracovat po navrate z nej,u mna v praci sa v sobotu pracuje zadarmo a moj kolega viete co na to? ze mozme byt radi ze mame pracu,koniec,dostali nas,dokonca sme dobrovolny otroci a sme stastny,mozme si dalej splacat pozicky na zakladne potreby pre zivot,lebo nasa praca nestoji ani za tolko aby sme si bez pozicky zadovazili zakladne potreby,nie pomoc treba z hora ale rozum do hlavy,suhlasim zo vsetkymi diskutujucimi len nesuhlasim s nazorom ze cakat zas spasu z hora,noveho mesiasa alebo ufo,to je smiesne,to akoby vam mama sla robit poriadky vo vasom manzelstve,nechcela som vobec reagovat na tento clanok lebo nerozumiem sa do takych veci ale chlapi prosim necakajte pomoc zhora
Setsuko
smutné
16. 04. 2009 0:40

Ono to tak vždy bolo...vždy mocní ludia hrabali len pre seba..začínali pre majetok vojny..dnes to vidíme preto tak tragicky lebo je to "okatejšie" než dajme tomu v stredoveku vdaka fotkam, internetu a takým vnímavým ľuďom ako je napríklad Garias :)..možnože nám dnes hrozí väčšie nebezpečenstvo vzhľadom na úroveň vojenských technológií ale ja si myslím, že ľudia sa sami od seba nezmenia. Ak by sa aj založila nejaká aliancia ako bolo navrhnuté, vždy by sa našiel nejaký ****, ktorý by t zneužil vo svoj prospech a znova všetko ovládol. Myslím si, že ak nám "niekto z hora" nepomôže sa zmeniť, tak to bude s nami stále horšie a horšie až sa sami nakoniec vyhubíme.
Zbyněk P
Milý Garias-i,
15. 04. 2009 21:18

nesmíte doufat, ale musíte býti zcela přesvědčen o své cestě pravdy a potom, když každá Vaše buňka ve Vašem těle bude stejného přesvědčení, potom budou různá vítězství jen a jen Vaše..... Jsem rád, že již opět cítím, že náš Garias je opět tím našim "starým" Garias-em. Přeji hezký den a sílu na cestu. Zbynek P.
garias
kiež by si toto
15. 04. 2009 20:50

uvedomili všetci a spoločne by sme ak už nie úplne zmenili, tak aspoň vylepšili tento svet. Možno sa toho raz dožijeme a bude to pre nás tak neuveriteľné, že jednoducho budeme ohúrene stáť a iba počúvať všetkých naokolo "hurá, hurá". Preto IBA počuť, lebo nebudeme vidieť pre slzy ani na 5 metrov. Dúfajme, že sa moje malé "proroctvo" vyplní...
garias
keď inak
15. 04. 2009 20:48

nedáte, tak potom: "Do zbranee!!!" :D
Zbyněk P
Vážený Garias-i,
15. 04. 2009 19:55

můj příspěvek nikdy neměl míti takový závěr, jaký jsi rozprostřel, tedy jenom a jenom pasivitu!!! To chraň bůh!! Můj příspěvek měl míti ten cíl, aby si každý člověk-člověk (zde nemám na mysli člověk-zvíře) uvědomil, že je doba zlá a krizová, a že je třeba se vybudit k daleko intenzivnější činnosti s cílem zasáhnouti svým pozitívním jednáním co nejvíce lidí kolem sebe - a sebe nevyjímaje !!! Neboj se, bude-li přehršle takových ostrůvků, může vzniknouti z nich celá pevnina. Vždyť i moře je složeno z miriád kapek, které spadly z nebe na naši zemi a měly možnost se v moři spojit. Jen vydrž a nepokládej zbraně a svou iniciativu !!! I Tvých zásluh je zapotřebí, tak jako zásluh nás všech bojujících s nepravdou!!!! Jenom hlavu vzhůru a věř si!!!! Berto tak, že kdyby si řekly všechny včely v úlu, že je celkem zbytečné nosit nektar a pyl do úlu, neboť stejně to "sežerou jiní", potom nenáme ani med, a ani včely, ani úrodu, ani my nejsme. Však víš, že vše co děláme, je zapotřebí!!!! Proto ještě jednou žádný negativní uvažování, žádný pesimismus, žádná pasivita !!! Vždy a všude jen a jen BOJ pro blaho našich bližších - i když se to hned na začátku nebude tak jevit; ale přijde to a bude Tě to velice těšit, že jsi bojoval !!! Přeji hezký den. Zbynek P.
garias
preto môžem z
15. 04. 2009 19:17

hrdosťou prijať porážku na možnosť mať v budúcnosti lepší svet a ďalej sa prizerať, ako sa vraždíme, okradúvame, šliapeme jeden po druhom a ostávame taký istý až do smrti. Kiež by niekto prišiel z vesmíru a podal nám pomocnú ruku, ktorou by sme sa vyslobodili od pút, ktoré sme si sami nasadili bez toho, aby sme vedeli o kľúčiku.
garias
tomu všetkému
15. 04. 2009 19:13

rozumiem a vedel som o tom už dávnejšie. Tak isto aj to ,že duševná vyspelosť iba "zlomkma" obyvateľov planéty nebude stačiť na zmenu systému na nej. Musí to byť niečo iné, niečo čo pohne množstvom ľudí, a naraz. Niečo rýchle, nečakané, akoby obrovská prílivová vlna, ktorá mnohých presvedčí. Vidí sa mi, že dnešná vyspelosť, či sila duší ľudí je schválne brzdená práve preto, aby ku podobnému "prevratu" nedošlo. Najviac ale čo ma trápi je to, že ak týto vládcovia zanechajú resp. povolia určitej skupine ľudí istý majetok, potom sa táto skupina bude dištancovať od akýchkoľvek operácií, povedzme operácií radikálnych činov, pretože bude mať svoju strechu nad hlavou. Preto niektorým ponechajú majetok, aby sa nezapojili do odporu proti systému. Systém o ktorom som premýšľal, mal byť systémom sa rodiacim. nemám na mysli, že odrazu budú všetci ľudia dobrí a navzájom sa milovať. Ale povedzme tretia generácia už bude mať podobné vlastnosti, ktoré nadobudne práve výchovou. Zdá sa mi ale, že tento "môj systém" je za prvé nereálne presadiť, a za druhé nemôže všade fungovať a to práve pre dôvod, ktorý si spomenul v predch. príspevku. Preto, lebo sme chamtiví všetci do špiku kostí. Museli by sme zmeniť viac ľudí, ako by bolo v našej moci. A to sami, ako ľudia nedokážeme.
Zbyněk P
Kolego Garias-i,
15. 04. 2009 19:00

je třeba si uvědomit, že ne všichni lidé jsou ochotni obětovat svůj život za ideály, které vskutku něco kladného přinesou lidu.Toto je ten nejryzejší přístup člověka k člověku, k lidem. Bohužel, drtivá část lidstva ( a nebojím se to zopakovat) vždy dělá něco za ekonomické něco, či za jiné výhody. Z toho notná část davu klidně "prodá" svou "matku, či babičku", jen aby z toho "vydojili" maximum ekonomična a to bez ohledu na to, jaké dopady následují a na koho dopadají. Z toho všeho je však již malá skupina tzv. "vyvolených" (mám na mysli vyvolených zapojených v různých politických, církevních a jiných lóžích), kteří nehledí na nic jiného, než-li na svůj "malý zisk" pohybující se v miliardách!!! Potom se kolego Garias-i nediv, že si mohou dovolit "bezškrupulí" ovlivňovat průběh zdejšího světa. Obecně se jim říká: "Loutkovodiči". A bohužel, zase jsme u té matérie, chtíči, sobectví a touze vlastnit maximum majetku či lidí, a ovliňovat jimi. V současné době Vy i já jsem NIC (promiňte mi, lidově se říká : jsme hovno, prd), neboť nemáme bohužel žádné páky na to, abychom stávající a zaběhlý systém změnili, nebo aspoň malulinko pozměnili viditelnými a fyzikálními prostředky. Bohužel. Vážený kolego Garias-i, potom se Vám ani nedivím, že jste, či že můžete býti nahněvaný či přímo rozladěný z toho, že lidé jsou lidem psy a hyenami, a že pro téměř nic jsou ochotni zabít kohokoliv a to jen proto, že nechtějí pracovat, nechtějí na nic čekat, chtějí to míti ihned. Z toho všeho, když to tak shrnete potom vznikají války, rozbroje, nesrovnalosti, nepřátelství. Toto je má odpověď na převážnou část Vašich dotazů, proč války vznikají. Jak sám vidíte, tak je to zcela jasné!!! Stačí, aby se někde objevil "bůh se jménem MAMON" a veškeré lidství (zde mám na mysli pracně vybojovanou duchovní složku lidskosti) je fuč. Proto stále píši a hovořím o tom, že je třeba, aby každý člověk na sobě duchovně pracoval a vytvářel v sobě, a ve svém blízkém okolí ostrůvky vzdoru, odporu, nepoddajnosti a čistoty, aby se onen zaběhlý a zkorumpovaný systém mohl aspoň někde zastavit. Ano, je to dlouhodobá a bolestivá cesta, ale každý, kdo vytváří takový to osrůvek, se může aspoň volně a klidně nadechnout bez obav, že ho někdo potrestá. Ten někdo, kdo se bude snažit někoho čistého potrestat, nebude míti možnost a ani sílu zlomit vůli a přesvědčení toho, kdo takové ostrůvky vytváří. Přeji hezký den. Zbynek p.
garias
asi je to pravda
15. 04. 2009 16:32

Priznávam, že som trocha horlivý, trocha dosť :D. Mna len hnevá ako sa ľudia správajú ku sebe navzájom (teraz nemyslím náš prípad). Mohli by sa mať všetci aspoň trošku radi, no robia akosi sami od seba často pravý opak. Čo má nesmierne hnevá... Za svoju výbušnosť sa ospravedlňujem.
Zbyněk P
Milý Garias-i,
15. 04. 2009 11:35

všechno je jinak než-li uvádíte. Nemám chuť se s Vámi zde slovně a ani argumentačně "handrkovat" o něčem tak zásadním. Beru Váš zápal a Vaše přesvědčení a jsem klidným, neboť vím, že až "povyrostete" a "vyzrajete" pochopíte, na co jsem to vlastně narážel a dáte mi zapravdu. Přeji hezký den. Zbynek P.
garias
môj článok bol napísaný
15. 04. 2009 9:11

po desiatkach knihách, stovkách článkoch a tisícoch pozorovania udalostí ohľadom vojena politiky. POdrobné štúdium prvej, druhej svetovej, ako ostatných vojen, alebo obchodné zmluvy, či iné aktivity veľmocí mi vytvorilo určitý obraz o tomto svete, ktorý som sem uviedol. Nebudem sa s nikým hádať ani ho označovať za komunistu, ako to tu už začína. Nemusí so mnou nikto súhlasiť. Človek pochopí daný systém z dvoch príčin. Buď je sám jej obeťou alebo skúma mnohé zdroje - nie iba západné.
Ladino
Autor článku by si měl
15. 04. 2009 5:09

nastudovat historii a trochu se zamyslet. Je evidentně obětí levicových lží, pokud sám není členem KSM. Jediné, co autora a většinu diskutujících omlouvá, je asi nízký věk. Je legrační, jak se někteří přemýšliví jedinci, co si myslí, že "tomu rozumí" a nenechají se manipulovat, stávají těmi nejsnadnějšími oběťmi manipulací.
garias
čo sa týka tvojho
14. 04. 2009 22:34

označenia ľudí za hlupákov pokladám toto ako dôkaz. ....Horší to je ale v třetích zemích, kde lidé, bohužel, sednou "na lep" každému pokřivenému blbovi, který jim slíbí třeba modré z nebe (zde mám jž na mysli). Ještě horší je to v zamích okolo Iránu, a v Iránu přímo. Nejhorší je situace, jestliže si některý národ myslí, že jen a jen Oni jsou ti správní vyvolení a podkládají to "Koránem". Zde v těchto oblastech, jest vskutku zcela zbytečné cokolivě jim vysvětlovati, neboť Oni jsou přesvědčěni, že jedině Oni jsou ti praví - a přitom opak je pravdou....
garias
Chcel by som ešte raz
14. 04. 2009 22:28

poukázať na fakt, že aké informácie ku nám prichádzajú a kto ich ovplyvňuje či nám ich podáva. Keď mal prezident a to náhodou iránsky preslov, kde hovoril, že "ktokoľvek napadne Irán, bude čeliť iránskej sile, aj keby to mal byť Izrael". V správach, ale aj v novinách to bolo podané, akože Ahmadinédžát povedal že "Irán plánuje napadnúť Izrael". Priateľu, ak veríš týmto informáciám, ak veríš tým ktorí robia vojny, potom si ešte raz premysli predchádzajúce komentáre. Kto hovorí o tíchto araboch tieto veci, kto to píše a podáva ti to? Sú to informácie tvorené vládcami. A to je iba jeden prípad z tisícoch, kde sú fakty prekrútené tak, aby nám arabi pripadali presne ako si tu uviedol. Hovoríš presne tak, ako to ONI chcú. Prečo nepovieš vraždy,k toré sa dejú u nás? Zabíjanie svedkov, ľudí policajtami, rasové konflikty. Ztoho nič nevidíš? To sa ťa netýka? A čo vojny, ktoré my biely robíme. Koľko svetových a veľkých konfliktov urobili "moderní" Arabi? Ich korán odcudzuješ a tvrdíš, že ho študujú iba hlupáci. Skús si oňom niečo prečítať a zistíš, že to kresťanstvo je postavené na hlavu, omnoho viac ako korán. Nerád to vravím, ale ten, ktorý povie na iných ľudí, že sú zlí preto, lebo jeho informácie sú otázne a vidí v nich nepriateľa, potom tento človek nemôže byť mojim priateľom.
Zbyněk P
Garias-i,
14. 04. 2009 22:00

nikdy jsem nehovořil a ani neuváděl, že jsme nadřazeni nad nějaký národ, z hlediska vědomostního. Pouze jsem uváděl to, že u nás z hlediska povšechněch znalostí je možné, aby se používal selský rozum. A v Iránu, kde je převážná znalost jen a jen Koránu (neb na všeobecné znalosti nemají lidé peníze, a ani Korán jim to neumožňuje, a v podstatě Oni ani nechtějí býti lepšími a znalejšími), se lidé dají snadno ovlivnit "kdejakým blbcem". To, že znají převážně jen a jen Korán, a drží se jej "zuby-nehty" a neznají nic jiného, je vede k tomu, že se sami, co by národ "znehodnocují" a "odepisují se" ze světa tím, že své neobjektivní, a až zpátečnicko-debilní názory, vydávají vůči svému okolí a navíc se ještě zaštiťují Koránem. Skromný dotaz pro Vás: "Četl jste, či slyšel jste dnes zprávy? Tam totiž uvádějí, že kvůli tomu, že dva snoubenci se měli k sobě na veřejnosti, tak byli zastřeleni." To jenom proto, že se to někomu nelíbilo, že žárlil a něměl také k sobě nějakou ženu, aby se k ní měl, a odvolávaje se na Korán, tak je sprostě zastřelili. Takovýto postup se vám líbí, kolego Garias-i ??? Pro mne je to ne jeden, ale třitisíc kroků zpět do cirkevní totality. To mi zcela připomíná naši křesťanskou církev, která se také staví k našemu normálnímu životu staví zcela zpátečnicky tím, když prohlašuje, že kondomy jsou neadekvátní při přenosu AIDS. Také stejná debilita, jako u těch Iránců. Vážený paen Garias-i, věřte, že mne velice bolí, že takoví lidé žijí v Iránu a v jiných blízkých zemích s Iránem, ale to, jak se chovají a jaké vskutku debilní a zpátečnické názory předvádějí, tak to opravdu není na omluvu, ale spíše na tvrdou jejich kritiku. Není možné, je jakkolivě obhajovat !!!Je faktem to, že jejich totální nesmiřitelnost se světem, a ani se svými "soukmenovci" je dovádí do stavu a do situací, kdy se pozabíjejí. Do takového vztahu chcete vstoupit a býti tzv.: "Mesiášem" ? Jestliže ano, potom musíte počítat s tím, že se vyskytnete na kříži během krátké doby, co by nepřítel. Přeji hezký večer. Zbynek P.
garias
ja by som nedával
14. 04. 2009 20:53

ľudí z okolia Iránu, ani nikoho iného na nízku úroveň ako boli umiestnení v minulom príspevku diskusie. Sú to síce ľudia, ktorí žijú iné životy ako my, ale iba potiaľ, že nie napríklad také moderné, pretechnizované. To ale neznamená, že sú hlúpejší, alebo lahšie ovplyvňovateľní. Zoberme si ľudí u nás. Stačí aby pred voľbami jeden nový člen urobil obrovskú kampaň, povedal zopár nádejných viet o lepšej budúcnosti a dostane milióny hlasov, bez toho aby bol dovtedy nejak extra zvlášť známy, alebo urobil veľké veci. Povedať, že my sme nejakí chytráci a zbytok sveta je určite minimálne pod nami je veľmi odvážne. Na univerzite, ale aj po škole stretávam množstvo nevzdelaných ľudí, ktorí nemajú ani štipku rozumu. Na univerzite bolo veľa šikovných ľudí, ale vo všeobecných vedomostiach znalích, tam nebolo jediného človiečika. Dokonca i niektorí profesori boli na tom dosť divne. Názory vskutku ako malé deti a teórie o života, akoby nikdy nevyšli za dvere z domu. Prvým krokom ku lepšiemu svetu je udelenie všetkých na rovnakú úroveň, aj keď na nej nie sú. Vytvoriť svet kde každý má rovnaké práva je prioritou pre lepšiu budúcnosť. Nehovorme preto, že sme múdrejší ako druhí, aj keby sme boli.
Zbyněk P
Garies-i,
14. 04. 2009 20:21

je krásné a správné, že se nad takovými věcmi pozastavuješ a že hledáš na ně odpovědi. Je ale také pravda ta, že část lidí, zná odpovědi na Tvé položené otázky. Bohužel, odpověďi na ně jsou takového rázu, že se Ti určitě líbit moc nebudou. Už jenom z hlediska lidského svobodného rozhodování. Na všechny problémy je jenom jediná odpověď: Že všechny války, rozbroje a politické nesrovnalosti jsou jenom proto, aby se přerozdělila vláda a moc nad světem, a vláda a moc nad "stádem". Nic jiného to není. Nebo si myslíte, že nějaká skupina lidí (kteří NEJSOU davově zhybnotizováni) by byla ochotna jít do války se sousedem jen proto, že má o nějaký metr pozemku navíc, nebo že to pole, které má soused má větší úrodu ??? V této situaci je důležité to, zda-li je dav davově zhypnotizován, či na ně působí davová psychóza, aby ten dav či masa lidí byla schopna a ochotna obětovat svůj život pro zištnost druhého. Nic jiného v tom není!!!!! A opět je zde jen chtíč, sobectví a snaha zneužití lehce ovlivnitelného davu. Předpokládám, že u nás má většinou každý z nás, alespoň základní či středoškolské vzdělání (případně vysokoškolské) na to, aby byl každý schopný používat svou hlavu (resp. svůj rozum) ne jenom k nošení klobouku či rádionky, ale k tomu, aby sám byl schopen zapřemýšlet a rozhodnouti, zda-li se jedná o nějakou zneužívající smyšlenku, či o nějakou správnou mylšenku. Horší to je ale v třetích zemích, kde lidé, bohužel, sednou "na lep" každému pokřivenému blbovi, který jim slíbí třeba modré z nebe (zde mám jž na mysli). Ještě horší je to v zamích okolo Iránu, a v Iránu přímo. Nejhorší je situace, jestliže si některý národ myslí, že jen a jen Oni jsou ti správní vyvolení a podkládají to "Koránem". Zde v těchto oblastech, jest vskutku zcela zbytečné cokolivě jim vysvětlovati, neboť Oni jsou přesvědčěni, že jedině Oni jsou ti praví - a přitom opak je pravdou. V tomto případě, každý, kdo bude míti snahu vše urovnat a dáti do správných "kolejí", bude považován za nepřítele a to jen z toho důvodu, že je v opozici. V takovém případě, jsem pro, (i když to nění moc humánní a církevní), aby se pobili, neboť z takových to situací VŽDY bude hrozit nebezpečí válek. Jestliže není někdo schopen a ochoten konstruktivně jednat, ale jedná jen a jen pod vlivem "zmagnetizování" svými guruimy a "Koránem" potom si nezaslouží nic jiného. Přeji hezký večer. Zbynek P.
Věra
k článku
14. 04. 2009 17:56

Velmi dobře napsané a zajímavé myšlení. Myslím si, že máš hodně pravdu.Svět ale za 100 let bude vypadat úplně jinak. Po vybití karmy konce Ryb a s nástupem Vodnáře se změní myšlení lidí i vlád. Doba se více produchovní a to co je dnes prolezlé zlem a velkým egoismem se bude přepodstatňovat.To co nás v budoucnosti čeká bude velkou prověrkou každého z nás vlády a politiky nevyjímaje. Karma je neúprosná a Boží mlýny melou pomalu ale jistě.
garias
lup
14. 04. 2009 16:11

týtmo ľuďom je v podstate úplne jedno, že koľko zbraní vyrobia. Asi si hovoria "Čím viacej, tým lepšie". Faktom je, že ak máte peniaze, ktoré nemáte na čo minúť, alebo nemusíte, potom ich môžete minúť v hocijakom množstve na zbrane. Samozrejme ak operujete s takými peniazmi, ktoré vám nepatria a váš zavedený systém vám prináša ďaľšie a ďalšie peniaze z mnohých oblastí vášho vplyvu. Potom je jedno či vyrobíte 100 alebo 10 000 tankov. Pretože to nie je z vášho vrecka. A vojny vo svete tak isto neplatíte vy, takže by ste kľudne mohli vyvolať hocikde vojnu a nemuseli by ste sa starať koľko vás to bude stáť. Skrátka platí isté pravidlo: "Demokratom, oprávneným je ten, ktorý má momentálne v ruke silnejšiu zbraň".
garias
orime
14. 04. 2009 15:56

prečo potom vládnu duchovne slabší? Práve preto, že človek snažiaci sa o "duchovnú silu" nie je dostatočne aktívny na to, aby sa dostal, alebo aspoň pokúsil o zisk peňazí a moci. Môžeš sa duševne vyvíjať, môže to robiť množstvo ľudí, ale ich vplyv na kolobeh sveta ostane rovnaký, teda žiadny. Organizácia by reprezentovala konanie ľudí, bola by ich nástrojom boja na úrovni ľudskosti a spoločnom úsilí niečo urobiť. Čo vlastne znamená duševne vyspelý človek? A kedy bude dostatočne vyspelý aby mohol tento boj začať? To nikto nevie. Nezabúdajme, že duševný vývoj trvá stovky ak nie tisíce rokov, a toľko času niet. Niekto sa modlí a niekto zasa kradne a žije si na vysokej nohe. Kto z nich je vo väčšej výhode? Kto viacej zažije? Kto si viacej života užije a viacej sa vyvynie?
lup
Garias,
14. 04. 2009 10:40

Až na niekoľko detailov, s ktorými sa úplne nestotožňujem, trafil si kliniec po hlavičke. Inými myšlienkami sa nedá opísať stav politickej situácie v dnešnom svete. Zopár myšlienok na doplnenie : Prečo v poslednej dobe sa v slovenských televíznych staniciach opakovane hovorí o holokauste viacej ako pred rokmi a každú chvíľu sa spomína nejaká výstava venovaná určitej skupine ľudí, ktorá za vojny trpela. Ako keby nikto iný za vojny od Hitlera netrpel – Rusi, Poliaci, Francúzi, Belgičania,... Prečo v deväťdesiatych rokoch natočili v USA zopár desiatok akčných (vojnových) filmov zo súčasnosti o zlých (bližšie nešpecifikovaných arabských krajinách) a dobrých demokratoch – armáde USA, ktorí pomohli a doslova zachránili svet pred zničením? Polož si otázku – kto vládne najbohatším bankám v USA ? Kto založil organizáciu Svetová obchodná banka, Medzinárodný menový fond? A Prečo? Kto je majiteľom najväčších zbrojných korporácií? Potom máš odpoveď, prečo USA podporujú Izrael. Čítal niekto z vás, že v súčasnej svetovej kríze skrachovala v USA firma zaoberajúca sa výrobou a dodávkami zbraní? Ja nie. A ešte na doplnenie trochu z inej strany : študoval som ešte v časoch socializmu a niekedy asi vo 4. ročníku výšky sme na predmete s názvom „vedecký komunizmus“ preberali tému „americký imperializmus“. Okrem iného sme sa bavili aj o tom, ako imperializmus musí zbrojiť, lebo sa cíti ohrozovaný socializmom. Na seminári, čo sa spravidla vedie formou diskusie medzi vyučujúcim a študentami, sme položili nášmu vyučujúcemu asi takúto otázku : čo si on myslí, ak by socializmus na svete zanikol, ako by sa vyvíjal americký imperializmus, pretože by neexistoval politický systém, ktorý by imperializmus ohrozoval. Napriek veľa rokom, čo odvtedy ubehlo, si pamätám jeho myšlienku: ekonomika amerického imperializmu je založená na zbrojnej výrobe a predaji zbraní. Ak by socializmus ako politický systém zanikol, potom by hľadal americký imperializmus iného nepriateľa len preto, aby mohol zbrojiť. Túto myšlienku povedal vyučujúci začiatkom 80-tych rokov. Vtedy som ju bral ako propagandu a nikoho z nás nenapadlo, že o pár rokov socializmus zanikne. Až v dnešnej dobe som pochopil, že ten chlap mal američanov prečítaných od A do Z, videl im až do žalúdka. A čo sa odohralo po páde socializmu s americkým imperializmom? Za prezidentov Busha (staršieho) a Clintona sa znížila v USA (nielen) zbrojná výroba, zvyšovala sa nezamestnanosť, klesala ekonomika, životná úroveň. Prišiel Bush mladší a ... to už vlastne Garias opísal.
orime
garias,
14. 04. 2009 10:25

tvůj návod na to, "Čo teda treba urobiť na ochranu našej planéty pred tými, ktorý si ju nevážia" je anivní a směšný, promiň. Je sice chválihodné, že ti stav dnešního lidstva není lhostejný, jako možná většině tvých vrstevníků, zapomínáš však na dvě základní skutečnosti:za prvé - hmota je jen demonstrací ducha, tudíž každý problém se musí řešit nejprve na této úrovni a k tomu se váže to, že - za druhé - každý musí se změnami začít u sebe. Jinak je jakákoliv snaha o nastolení změn jen boj s větrnými mlýny. Držím ti palce, ať se ti povede začít měnit nejprve sebe a tak přispět ke změnám, po kterých tak voláš. Hodně zdaru!
Morld
:-)
13. 04. 2009 18:52

skoro bych neveril ze tak famozní clanek napsal 15 letej chalán:-D fakt klobouk dolu ja bych se do toho nehecl napsat par A4 vlastními slov.mooc pekný!! a pro atlantise . muze se to zdát absurdní ,ale ucel svetí prostředky! nemuzes to brat tak jednoduse ze zabití je prohresek.není paklize ji vykonáš v nejlepším přesvědčení nesobeckém a vahově prevazujícím zivot usmrceného.onen zakon oko za oko je v podstate mravní zakon ,kterým se bouzel rídí takrka vsichni lidé.je to spatný zákon!!zlo lze neutralizovat jedine tak ze vysleme dobro.samozeřjme v nekterých prípadech nejde jinak.nejvhodnejsí je volit jakýsi kompromis mezi mravní a duchovní spravedlností...
garias
Je pravdou, že
13. 04. 2009 18:44

Židia si pripisujú toto porekadlo, akože sú oni jeho tvorcvia. Nie je to pravda, pretože už mezopotámsky Chammurapi ho dávno pred kresťanmi vyslovil. Znelo: "Oko za oko, zub za zub". K čomu sa ja priklaniam.
Atlantis
Zabíjení
13. 04. 2009 18:09

Většina z nás ví, že války se nevedou kvůli svobodě dané země či lidí, ale úplně z jiných důvodů (politických, náboženských, materiálních...). Často přemýšlím nad tím, jestli bych ve jménu svobody zabíjel lidi ve válce. Jsem naprosto proti tomu a vím, že i takové mírové zabíjení se zapisuje do karmy člověka stejně jako jiná vražda. Taky jsem si vědom, že okolnosti (buď zabiješ, nebo budeš zabit) přinutí člověka dělat různé věci. Snad jsem touto poznámkou neodešel daleko od tématu. Jinak myšlenka článku přehledná a srozumitelná, díky.
garias
moja adresa je
13. 04. 2009 16:53

garias@pobox.sk, ale bol by som rád, keby sme to obkecávali tu aj pre ostatných, teda ak by sa nejednalo o príliš dlhé diskusie (myslím na niekoľko strán). A vďaka ze ten komentár, v podstate som napísal iba to, ako to v skutočnosti je. I ja sám sa niekedy poriadne čudujem niektorým veciam...
rolnro
úžasné
13. 04. 2009 15:28

Ahoj. Tohle je opravdu úžasný, dokonalý člának. Moc prosím, jestli by jsi mi mohl dát kontakt na tebe, jestli máš třeba e-mail nebo tak. Kdyžtak já: rolnro@seznam.cz Já totiž mám spoustu otázek a nemám je pořádně s kým probrat. Myslím že tvůj náhled na věc je opravdu správný a jsem rád že jsem na tebe narazil. Znám pár lidí, co mají podobný názor na svět, ale nikoho neznám kdo by v tom měl takový přehled. Moc ti děkuju