Články

Zajímavosti

Google Earth - a co vědci? - (komentáře)

RSnake
souhlas s "lup"
26. 03. 2009 23:00

Taky si myslím, že je za tím chybka ve scanování dna.
apofis
......
25. 03. 2009 17:40

Nikdo tu ale ještě nevyslovil že by to mohl být jen nějaký žertík od guglu :-D
apofis
to Morld :-)
25. 03. 2009 17:38

Proč by to někdo vymýšlel? a co třeba jen tak :-) jako scénář s cílem zapůsobit na diváky... Proč by to jen tak někdo nevymyslel? Myslíš že třeba sága o Zaklínači nebo Pán Prstenů od pana Tolkiena vznikly i když jsou tak detailně propracované se zakládají na pravdě? inu lidský mozek je mocný :-)
Morld
:-)
23. 03. 2009 20:45

prekvapím te! opravdu ji mají.uz kdyz sem videl první pilotní film stargate sem si rikal na tom musí byti neco pravdy.a skutečne.tady mate odkaz s serii rozhovoru které ze zabejvaj touhle problematikou. http://www.matrix-2001.cz/v2/default.aspx?aid=3189 doporucuji zacit od prvního dílu. teda nevím jestli to není pouho pouhá dezinformace. ale proc by nekdo neco tak komlexního vymyšlel. ja tomu celkem veřím ale sem zaujat SGA:D
bola
...
23. 03. 2009 15:08

Když americká vláda pořád tají oblast 51 a co v ní i když to všichni vědí, tak je jasné že obkecají i tady tohle. Atlantíďané, byly prý moc inteligentní a já věřím že jí už dávno objevili a že to je možná to na tom obrázku a že zkoumají jejich technologii jestli už měli nějakou vyspělou. Tak též ví dost o ufo a dost věcí o jiných záhadách, taktéž si myslím, že už dávno mají něco jako hvězdnou bránu.
lup
článok od Googlu
22. 03. 2009 23:31

som pochopil asi takto : jedna loď preplávala Atlantik zo severu na juh, ďalšia rovnakým smerom po inej trase o x-km vzdialenej od prvej. Iná loď v inom čase zo západu na východ a ďalšia rovnakým smerom po inej trase o x-km vzdialenej od predchádzajúcej. Čiže nie jedna loď, ktorá pendluje hore-dole a snímkuje dno, ale x- obchodných, vojenských,... lodí, ktoré križujú Atlantik. Každá loď sonarom snímkuje dno a údaje odovzdáva "niekam" na vyhodnotenie. A tie čiary na dne sú výsledkom meraní hĺbok konkrétnych lodí na konkrétnych plavebných trasách. Zbytok je aproximáciou meraní. Pretože plavebné trasy vedú v smere východ-zápas a sever-juh, vzniká z meraní "šachovnica", ktorá pôsobí dojmom umelého stavebného diela. Podobným spôsobom sa snímkujú aj planéty. Preto občas v časopisoch môžete vidieť na záberoch napr. z Marsu pravouhlé čierne štvoruholníky - to sú miesta, ktoré neboli zosnímkované.
anub
no
21. 03. 2009 14:12

Třeba se tam někdo vydá a najde kulový a tak to ututlá, možná pošle do světa že to nic nebyl oale na veřejnost se to moc nedostane protože to tím pádem nebude zajímavý o tom psát ... stačila by jiná fotka, od někoho jiného a bylo by jasno jestli to tam fakt je a nebo ne a pak by se už možná někdo našel kdo by to tam jel prozkoumat z blízka.
Morld
:-)
21. 03. 2009 2:02

no nebál bych se to označit za vodovodní spíše kanalizační sít.mozná metro:-D mozná se v minulosti jednalo o nejaké tunely které se casem propadly a vytvorily príkopy presne podle svých tras.no co by me ,ale spíše zajimalo proc se tam nikdo nikdy nevydal s ponorkou? kdyz je to tak známa vec. s 500 km vzdalenosti se to hold spatně poznavá.
anub
:-)
20. 03. 2009 18:59

Také tomu nevěřím a na všech servrech kde se o tom už dřív psalo tomu v diskuzi moc lidí nevěřilo, ale pravdou zůstává že podobné pravoůhlé útvary se v moři na google earth válejí dostp očetně, ale nikdy ne takhle na jedný hromadě .. mimochodem souhlasím s tím co je v tomto článku napsáno, že tento útvar není na žádném vršku který by byl dřív ostrovem a pokud se propadla i s vrškem, pochybuju že by si uchovala své pravoúhlé linie .. Jen pro zajímavost a přesný obrázek, délka této "stavby" je 170 km a šířka víc jak 120 km.. docela dost bych řekl.
garias
áno
20. 03. 2009 18:42

hovoria že dané línie sú po trasách akými sa lode pri snímaní dna pohybovali. Takže kapitáni viedli svoje lode chvílu dopredu a potom hneď dolava, do pravého uhla, potom zasa dolava do pravého. Trocha divné nie? Čím to je, že im neverím?
anub
odkaz
20. 03. 2009 18:31

-http://www.tyden.cz/rubriky/veda-a-technika/veda/objevil-google-earth-bajnou-atlantidu-bohuzel-ne_106758.html-
garias
čo by to podľa
20. 03. 2009 14:39

vás mohlo byť. Vôbec nič mi nenapadá. Nevypadá to na nádodu - pravé uhly, štvorcové a obdĺžnikové tvary, obchádzky okolo "kopcov". Povedal by som, že je tam piesočnaté dno a na miestach kde sú tie čiary akési priehlbiny. Chodníky? Cesty? Nejaké múriky? Ako vidno sú tieto časti aj mimo obrazu, vpravo dole napríklad.
Morrison
Atlantida
20. 03. 2009 14:07

Že by bájná Atlantída, ta podle řecké mytologie byla v Atlantském oceánu, západně od dnešní Mauritánie