Články

Zamyšlení

Duša darcu a transplantácia - (komentáře)

Gretchen
-
28. 10. 2008 20:10

Myslím, že umírajícímu člověku, tedy duši odcházející z těla, je zcela lhostejné, co se stane s jeho tělesnou schránkou. Je to jen hmota, a najde-li její část praktické využití či bude-li ještě někomu prospěšná, duše z toho může mít jen dobrý pocit :) Jinak souhlasím s Grushem.
Morld
O5:-)
26. 10. 2008 21:41

tak rekneme ze veda respktive dejepis se k tomu vyadruje kladne protoze stari egptane byli podobnych nazoru a priznejme si ze byli pravdepodobne nejmene na stejne technicke urovni jako my.ale z druhe pohledu z pohledu viry sem naprosto proti. protoze zachrana druhe cloveka bez naroku na odmenu je projevem hrdistvi a cireho dobra .to je nasim cilem stoupat za svetlem.pokud duse obetuje cast tela dobrovolne a pro zachranu druhych urcite s tim nebude mit problem.a nakonec tohle se taky uz velice brzy resit nebude diky klonovani :-P
Grush
Žasnu.
26. 10. 2008 19:02

Autor má zcela jistě důvěryhodně zdokumentované celé zástupy duší, které utrpěly trauma díky posmrtnému odebrání orgánů k transplantaci, ne? A ohledně cíle života k němuž byl údajně dotyčný dobrovolný dárce stvořen: jak víte že právě moment rozhodnutí se pro transplantaci NENÍ oním smyslem, pro který ona osoba přišla na svět? A teď konkrétně k autorovi: jste otec? Jak byste vy sám reagoval kdyby vašemu děcku selhaly ledviny a řešením byla transplantace jedné vaší ledviny? Řekl byste své rozhodné NE nebo ANO?