Články

Zamyšlení

Zklamání sám sebou - (komentáře)

Lilli
?
20. 07. 2007 16:50

Autor má pravdu,jen mi vadí,že v každém svém článku zdůrazňuje svůj nízký věk,mě je třeba jenom 13 přemýšlím nad stejnýma věcma atd. a všude to nepíšu,ale články jsou jinak super.
Jarda
23. 11. 2006 7:31

naprosto s tebou souhlasim poslední 3/4 roku mám ohromnou radost ,ale nevim z čeho je to super. No tušim původ, ale já prostě neumim mít špatnou náladu.Za 3/4 roku sem ji přestal mit jen jednou na 45min.
Pošahaná vakoveverka
jenom pojmy
3. 11. 2006 23:17

Asi se mi nepowede zprávně formulovat to, co si myslím ,ale pokusim se o to. -Předně si myslim, že zlo ce nedá vymítit, protže co je pro jednoho dobro může být pro druhého zlo a naopak... (dobro, a zlo to je přístup k danému problému/pocit...) -také si myslím že dobro a zlo (jé já se opakuju) je jedno...(jedno jako 1 ne jako že mi to je šumák) pouze s odlišným druhem energie. Hmm tak si to nějak přeberte. Snad je to alespoň trochu srozumitelný :-) smějte se
Peti
Dobro? Zlo?
10. 08. 2006 9:14

Luboši,chválim opravdu na Tvůj věk,hezké zamyšlení!To o čem píšeš se mi před nedávnem také honilo hlavou, přijde mi zbytečné vyvolávat zlo a kdyby bylo po mém spoustu věcí bych řešila jinak, poklidně a bez hádek, ale na světe bohužel jen tací nejsou, jsou lidé, kteří zlo vyhledávaj...nevim tak to přijde mně, proto mi, kteří by jsme takto žili nemůžem...měla jsem na to názor jako Ty,ale zjistila jsem,že než bych všechno změnila,možná bych tady už nebyla,když se nato koukneš zpětně,těch věcí,které by jsi musel změnit je spousta...šetři sílu a užvej si života,rozdávej dobro těm, kteří si to zaslouží a podle Tvých sil jdi za tím ostatním,ale nezapomínej na svůj život...nejsem žádnej sobec,měla jsem na věci stejný názor jako Ty, ale postupem času když se nad věcma pozastavíš zjistíš,že spousta lidí Ti zato ani nestojí,snažim se s lidma jednat férově,ale jen málokdo mi to dokáže vrátit zpět,nemylim tím dary atd.,myslim to férové jednání oplácet tím samým.Poznáš lidi,který toho zneužijou nebo jednoho dne udělaj věc,kterou Ty s Tým pohledemnedokážeš jen tak přejít.Jakmile mi někdo ublíží,nedokážu odpustit,jakmile zalže já už nevrátim tu důvěřivost,můj okruh lidí,kterým můžu řikat kamarádi se postupem času zužuje...ostatní jsou jen známí,kterých si vážim,mám je ráda,ale zvažuju mé chování k nim...je těžké to asi vysvětlim! Tak snad to bude správně pochopeno!Jinak samozřejmě také držim palce...máš parádní věc,hodně síly!!!
Martin
Zklamání sám sebou
19. 07. 2006 9:58

Zlo, to je relativní pojem. Když vsoupí dítě do kaluže pro koho je tento akt aktem zla? Z pohlehu rodče je to zlé protože bude muset sušit mokré boty, ponožky a ohřívat studené nohy. Dítě to vidí jinak. To do louží přestane soupat až ho to přestane bavit. Stejné je to i s námi dospělými. Kdo má vhled do života ví jak co bolí a umí se některým situacím vyhýbat. Kdo ho nemá říká si neustále o situace ze kterých chce získat zkušenosti. Život je válka jen pro toho,kdo ještě nepochopil že tuto válku vyvolává sám. Vážení uvědomte si prosím, že vše řídíme sami, není nikoho kromě nás, koho bychom měli činiti zodpověnými za naše útrapy. Doporučuji přečtěte si literaturu Neale Donald Walsch HOVORY S BOHEM. naleznete zde veškeré odpovědi.
Meritbast
to Luboš
29. 05. 2006 18:53

Ahoj. Já jsem na tom trochu podobně jako ty - je mi taky šestnáct, a neuvěřitelně mě trápí křivdy, větší či menší zla a nesmyslné války všude kolem.Nicméně, aby byl boj proti těmto věcem účinný, je třeba se proti nim jaksi"obrnit" - tím nechci říct, že bys měl být lhostejný - jde jen o to, že velmi silné emoce zaslepují( viz některá náboženství), a člověk pak udělá věci, které postrádají smysl i logiku. P.S. Držím ti palce.
rk
zklamaní...
21. 04. 2006 9:26

Nechtěl jsem reagovat,protože abych pravdu řekl jsem příspěvek bral jako momentální projev dobroty mysli a duše,který tě za nějakou dobu přejde. Hodně dobře to napsal Cafedelmar. Nicméně pokud tě to v tomto materiálním světě ,který pohltí i dobré lidi nepřejde pak klobouk dolu. Bude to sice boj s větrnými mlýny,ale čím víc takových lidí tím líp. Zlo a negativní věci tu byli od prvních lidí přes víry a náboženství,které by měli dělat dobro v lidech-svaté války,pálení lidí,atentáty ve jménu víry atd. až po zločiny, genocidy a války.A nástroj toho jsou jen lidi.Není v lidských silách to úplně změnit. Nenech se tím moc pohltit ať nezanedbáváš své nejbližší okolí rodinu,,protože ti si tu tvou dobrotu zaslouží nejvíc. Taky ti přeju hodně štěstí. R
AlesH
no
21. 04. 2006 4:35

werušák: Mozna kdyby bylo vic dobra, tak uz by to s praci nefungovalo tak, jak to funguje ted... Mozna uz by neexistovalo slovo prace, ale konicek. Kazdy by delal jen to co ho bavi. Nahodou bych bral svet plny dobra a zadne zlo. Bylo by to fajn.
werušák
jak?
19. 04. 2006 17:46

Každé zlé je k něčemu dobré,předstasvte si kdyby bylo na světě jen samé dobro...nedokážu si to představit např.:by bylo více nezaměstnanosti....atd,atd...
Autor
opověd
19. 04. 2006 12:02

Mno tak je vidět, že si nepochopil, o čem jsem psal, ale vůbec ti to nezazlívám, protože ono pochopit něco, co ti napíšu slovy i přesto, že to člověk ani sám nedokáže vysvětlit slovy je těžké. Víš žádný pocit se nedá vyslvětlit slovem.
Adam
Co ze?
19. 04. 2006 5:59

Proboha, hlavne to s tim vyhravanim neprehanej! Tady neni zadna valka. Valky jsou jinde a jsou dost kruty. Co chces vyhrat za valku? Jestli chces neceho dosahnout, tak to je jina. Clovek muze dosahnout vseho po cem hodne touzi. LET THE DREAM COME TRUE. Ale vyhravat valky? To se da jen tam, kde se valci hochu.
Autor
XXI UNIVERSUM- odpověď
16. 04. 2006 12:02

postupem času začínám tyto věci chápat. Vše se zkládá z energie a může být v mnoha podobách. Nemám žádné náboženské přesvědčenía přesto uznávám jejich myšlenky. Mrzí mě jen, že mnohdy sami neví co mají pro lid představovat. Život je dar a každá věc která se stane je za nějakým účelem a má svůj smysl. Někdy se nám může zdát, že ten smysl je nesmyslný, ale je tomu tak vždy. Na světě nevěřím ničemu, ale nikdy to v normálním životě nepraktikuji, protože pak by neměl můj život smysl, ale já ten dar chci rozbalit a těším se na jeho zdánlivé překvapení, které si uvědomím,ale boužel nezměním. Držím se hesla: "myslím, tedy jsem" Nikdo by neměl svůj život předem zahazovat i když se mu zdá, že tu nemá co dělat. Přeji všem jen to nejlepší a pamatujte, že víra v něco(ať je to cokoliv) je to, co nás drží při životě.
Cafedelmar
XXI UNIVERSUM
16. 04. 2006 0:02

Mily Lubosi, Musim podotknout ze me tvoje uvahy a stupen premysleni v tvem veku velmi potesily.Myslim ale ze neni nutne trapit se mnozstvim nezodpovezenych zivotnich otazek, protoze je nam dano to vedeni, ktereho jsme hodni a schopni pobrat.Kazdopadne naplnuj sve okoli laskou ktera je jedinou neuhasinajici zbrani na ceste zivotem..Je potreba pochopit a uvedomit si tvou vyjmecnost a naplnovat lidi jak rikas dobrem…Trosku si mi pripomnel mne samotneho kdyz me pohltil spasitesky sindrom a trapil se jak to vsechno zrealizovat.Je mi triadvacet a nerikam tomu Buh, ani se nespolcuju s lidma co se radi do nejakych nabozenskych sdruzeni.Umeni zahodit svoje ego a vsechny veci ktere nam v zivote pritezuji a uprimne vnimat a prijimat rovnovahu a protiklady universa.To je jediny cemu na svete doopravdy verim.Nikdy nebude zla bez dobra a zivot nikdy nebude krasnejsi bez negativnich energii…Svata rovnovaha tomu rikam.At uz udelas v zivote cokoli tak mi ver ze se ti to jednou vsechno vrati a je jenom na nas jak cestou se budeme ubirat jako celek.A tak bud sam svym svetlem na ceste vedeni a pochopeni toho vseho. Hodne stesti Tomas