Články

Zamyšlení

Krátky návod na raj na zemi - (komentáře)

Jarda
re: Jaroslav
5. 07. 2008 12:07

Jasně chápu přečetl jsem se ten članek ještě jednou a už to vidim. Autor to dělá to co dělá protože se chce mít dobře jen on sám. V tom připadě s váma úplně souhlasim. :-)
Jaroslav
Odpověď
4. 07. 2008 16:13

Ahoj Lubico,máš pravdu. A Jardo vysvětluji tedy srozumitelně: proč neustále omílat pravdy, které již byly mnohokrát řečeny, proto jsem použil dvě fráze z křesťanství, když se jich budeš držet, tak přeci automaticky nebudeš ubližovat. A jak správně podotýká Lubica, je třeba vidět dál než na špičku svého nosu a mít větší zájmy než vlastní duchovní růst a štěstí. A Šupův ráj zdaleka není rájem pro všechny bytosti světa, nic ve zlém...
lubica
egoizmus
2. 07. 2008 11:29

Chapem Jaroslava. A co je to dobro? Clanok je vyslovene egoisticky, ide v nom o osobne pocity. Citite sa dobre, ked jazdite autom? Citite sa dobre a spokojne, ked sa naobedujete a date si rezen alebo gulas? Citite sa dobre, ked sa nadsene so svojimi detmi pozerate na zvieratka v cirkuse? Zdalo by sa, ze touto svojou cinnostou ste nikomu neublizili, urcite ste stastni a spokojni. Ale uplny opak je pravdou. Clovek svojou cinnostou denne ublizuje - jednak sam sebe, jednak vsetkym zivym tvorom. Skuste najst, co je zle na menovanych cinnostiach. Ze to nevidite? Skuste mysliet na inych, nie len na seba... A hladat v dnesnom svete raj na Zemi? To je egoizmus najhrubsieho zrna. Zdravim Ta, Jaroslav.
Jarda
re: Jaroslav
2. 07. 2008 6:36

Promin, ale jaksi jsem tě nepochopil.
Jaroslav
Pro Jardu
1. 07. 2008 15:32

Nečiń druhému co nechceš aby jiní činili tobě, miluj bližního jako sebe sama, nebo jak je to, nejsem křestan- vše bylo již řečeno, já nejsem proti mravním hodnotám a čistotě srdce, jenom dodávám, vezmi na sebe bolest bližního a daruj bližnímu svou radost...
Jarda
re: Jaroslav
1. 07. 2008 7:46

já naopak souhlasim ikdyž bych to nenazýval raj na zemi ale lepším světem. Snažim se zničit ego/moje špatný "JÁ"; musim se sice hlídat, ale stojí to za to na jednou zjišťuju, že jsem mezi lidmi víc oblíbený, téměř nic mě nevyvede z míry a nerozčílý, nelituju se, rád pomůžu nebo že mi svědomí něco nedovolí např. někoho zneužít. (omlouvám se že se takhle vytahuju :-D)
Jaroslav
AchJo
30. 06. 2008 13:32

Pane Vy jste nezničitelný, co by to bylo za ráj kdyby se musel každý hlídat, to je nepřirozené! opět zdůrazňuji na zvířatech vám např. vůbec nezáleží a mluvíte o ráji, jste horší než Velký Bratr. Z jaké pozice hlásíte ráj na zemi? jste schopný soucitu? a tolerance? Nevěřím vám..