Články

Záhady a tajemno

Pentagramy - (komentáře)

vojak85
Mimochodem
11. 07. 2009 22:13

pentagram má společné s magií hodně, ale né se satanisty!!!
vojak85
5
7. 07. 2009 10:09

Pentagram se rozděluje na 5 živlů:voda, oheň, vítr, země a myšlenka
Baldor
křesťanství
8. 02. 2008 14:37

Podle mě nechci urazit věřící křestany ale křesťanství vše převrací ve svůj prospěch pentagram je jeden z nejsilnějších magických symbolů cípem nahoru vytváří štít odpuzující negativní energie a cípem dolů to se pro jistotu nikdy nezkoušel ale adam a kozlí hlava je čistě výmysl křesťanů osoba zakreslená do pentagramu se pouzívala už ve starověku a křes´tani to přejmenovali na ADAM a rázem je to křes´tanský symbol! a kozlí hlava!Je to hlava keltského boha Baphometa boha hojnosti a plodnosti jenže křesťani chtěli pohanské zvyky vytlačit tak z baphometa udělali symbol zla a satana(ten se poprvé objevil až v křesťanství do té doby nikdo ďábla jako stvoření zla neznal.Byli dobří a zlí bohové ale nikdy nebyl jeden Bůh a proti němu zlo(Satan)pentagram se povazuje též za symbol Venuše je dokázáno že venuše(planeta) myslím že co osm let obkreslí na obloze dokonale pravidelný pentagram...
iv
souhlasim s Grushem
10. 01. 2008 4:44

Skoda ze se autorka nerozepsala vic,je to zajimave tema,ale psano strasne zjednodusene.Pentagram byl nalezen uz v neolitickych jeskynich a byl nachazen ve vsech starovechych kulturach u Maju v Americe,dale v Indii,Cine ci Egyptu a Babylonane to meli za symbol Venuse bohyne Istar.Pak to byl symbol Kristovych ran a pak Dabla zajimavy posun.A co Svobodni Zednari?Ti pentagram hojne pouzivali,vzdyt je vyznamnym symbolem rane vlady USA a co Pentagon to je petagram,jakym smerem je tedy otocen?Osobne by me take zajimalo kdyz kriz je symbol krestanstvi a obraceny kriz je jak satanicky symbol tak i symbol krize sv.Petra,ktery najdeme na fotkach s papezem.Co je DOBRO a co je ZLO?
HanisRJ
re Jarda
9. 01. 2008 12:45

Jardo sice nevim co ma znazornovat pentagram kdyz je cípem nahoru ale kdyz je dolu znazornuje kozli hlavu, symbol satanistu. Viz Obal dablovy bible
Jarda
Zlo
9. 01. 2008 6:33

Mě se to otočení furt nezdá. A ani to nemusíme otáčet o 180stupnů Záleží taky jak odkud se na něj budeme dívat. Podle mě je to furt symbol dobra at je to otočený jak chce.
Grush
Pentagram
8. 01. 2008 19:24

je vzpomínám od Pythagorejců, kteří věřili že svět je možno definovat celými čísly. K jejich zděšení však uměli narýsovat geometrické obrazce, jejichž části nedokázali definovat pomocí celých čísel - kupříkladu též poměr úseček v ramenech pentagramu. Dnes víme že šlo o tz. Zlatý řez, ale pythagorejci v tom geometrickém obrazci spatřovali cosi co vzdoruje božské celočíselné symetrii. No, sláva pythagorejců po nějakých dvou stoletích pohasla, jejich vědění převzali jiní lidé kteří samosebou nesdíleli jejich ideje a vzali si z pentagramu to, co se jim hodilo: symbol rebelie proti božskému řádu. Co z pentagramu udělal evropský tředověk, netřeba rozvádět, stačila trocha obrazotvornosti aby do "vztyčené" hvězdy vmalovala Adama coby symbol bohem stvořeného člověka a do otočené zase "kozlí hlavu" - symbol satanův. Nicméně: až třeba někdy uvidíte na zdi načmáraný obrazec neumělého čtverce rozděleného úhlopříčkou (postaveného na jeden z hrotů takže úhlopříčka tvoří vertikálu) vězte že z tohoto venkoncem neslušného symbolu na vás hledí záhada iracionálního čísla úhlopříčky jednotkového čtverce, která děsila pythagorejce stejně jako proslulejší bratr pentagram :-)